Пожарникарите: Техниката ни е от средновековието

  • 30 август 2012 07:39

  • 570
  • 1
Пожарникарите: Техниката ни е от средновековието
© Булфото

Даваме всичко от себе си, за да потушим пожарите в страната, но има неподходящи метеорологични условия, които пречат на усилията ни, каза в сутрешния блок на Нова телевизия Любомир Еленков, президентът на Националния синдикат на пожарникарите "Огнеборец".

По думите му, гражданите помагат с каквото могат. Еленков е на мнение, че пожарите в страната не са случайност, а има доста умишлени.

Според него един от основните проблеми е и намаленият брой на служителите в пожарната. Еленков обясни, че в момента пожарната е станала като полицията и  има по двама души в един противопожарен автомобил, като единият от тях е шофьорът.  Той уточни, че причините за намаления състав  са много и те са се натрупвали с течение на години.

Еленков е на мнение, че трябва да се назначат още 3000 души на работа в пожарната.

Никъде в света няма пожарни автомобили, които излизат с двама пожарникари, а на места в страната има и пожарни коли, които излизат с един пожарникар.

В родната противопожарна служба средната възраст на автомобилите е доста голяма, като голям процент от тях е на възраст над 25 - 30 години.  Според Еленков, българският пожарникар има успехи, независимо, че работи с техника от средновековието.

Последвайте канала на

Десислава Станева
570 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.30 | 12:17

1
Синдикакалиста се е изказал неподготвен - не техниката е стара , а няма кой да работи с нея и да я поддържа. Техниката е желязна - само иска топлина, ласка и смазка.

Добави коментар

Водещи новини