Изверги отровиха кучето спасило хора от наводненото с. Бисер

  • 29 август 2012 15:27

  • 7388
  • 24
Изверги отровиха кучето спасило хора от наводненото с. Бисер
©

Изроди тровят домашни и бездомни кучета в Пловдив. Кучето Вихрен, спасявало хора при наводнението в село Бисер, е последната жертва на отровителите, съобщава Марица.

Във ветеринарните клиники в града непрекъснато търсят помощ собственици на животни, погълнали отрова. Лекарите успяват да спасят повечето от тях, но има и жертви. " Отровата се хвърля безразборно, а някои кучета ги тровят абсолютно умишлено. Ако това продължи, въпрос на време е да пострада някое дете" предупреждават ветеринари.

Мишени на отровителите далеч не са само безпризорните четириноги. Само преди две седмици пловдивчанката Кремена Вълева погреба любимото си хъски Джиа, отровено от съсед. Два дни по-късно момичето и приятелят є са наръгани с ножица от заподозрения за убийството на кучето. "Приятелят ми Дидо е разхождал Джия, край блока в който живеехме на бул. "Васил Априлов" 107. Тя близнала някаква трева и след секунди паднала на земята и започнала да се гърчи. Веднага я заведохме в клиника, където 6 часа лекарите се бориха за живота є. Направиха и невъзможното, но тя издъхна", разказва Кремена. Няколко дни по-рано в същата клиника умира и един джак ръсел, отровен в същия квартал. Симптомите при двете кучета са абсолютно еднакви. След кратко разследване в квартала, Кремена и приятелят є стигат до заподозрения съсед, когото комшии виждали че хвърля отрова. След това младежите разпечатват двайсетина некролога на Джия, с текст "Ти я отрови, ти я уби".

Съседът пуска жалба в Трето РПУ, а след това стига до сблъсък и напада приятеля на Кремена - Даниел Христов, с ножица. Нанася му няколко удара и му разпорва ръката. Кремена, която се опитва да ги разтърве, също е със срязана ръка. "Оттогава живея по приятелки и си търся нова квартира. Страх ме е да се прибера в квартала. Пуснали сме жалба в прокуратурата и полицията и се надявам да вземат мерки", казва Кремена.

На косъм от смъртта в началото на август се разминава и лабрадорът на сем. Петрови. Стопаните са в чужбина, за кучето се грижи дъщеря им в дома им до Бунарджика. Една нощ я буди скимтене и блъскане. Когато става, намира животното да се гърчи на земята. В клиниката слагат лабрадора на системи, правят му промивки и успяват да го спасят. "Любимецът ни оцеля, но черният му дроб още не се е възстановил. "Не знам какъв болен мозък трябва да си, за да посегнеш на куче - нашето беше изключително кротко и не лаеше", разказва Марина Петрова.

Няколко са отровените кучета и в ЖР "Тракия", сигнализират граждани във форумите за любители на животни. Според тях четириногите са яли примамки, напоени с отрова, разхвърляни, за да тровят уличните котки.

Последвайте канала на

Novini.bg
7388 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Пламенчо

2015.03.05 | 15:46

24
Като бумеранг се връща на извергите като тези. Имам същата овчарка като на снимката, само че на 10г. Ако някой посегне на кучето ми ще го последва на оня свят :(
Грендел

2013.10.08 | 18:47

23
Такива боклуци, които хвърлят отрова трябва да изгният в затвора до живот да лежат, цяло чудо е, че още няма случаи с отровени деца, но не е минало време и това да стане.
Антоанета

2013.10.08 | 18:47

22
kolko zloba e neobhodima za da ubie6 zivotno/
..

2013.10.08 | 18:47

21
и аз имам кучета (няколко) имам и 3 котки ... обичам животните но далеч съм от мисълта ,че не трябва да има контрол върху безспотанствените!Трябва някяк си да се справи с тях държавата та не само ,че глозкат хора но и пренасят зарази и т.н .Иначе спор за домашните кучета и котки няма...който иска да си ги кастрира и да е безплатно това нещо.Да жалко ,че са умрели но какво да се прави

2013.10.08 | 18:47

20
кви некролози лепат бе мале да му пръснат селската глава от бой му пуснат неколко булдога го разкъсат да види
Ев

2013.10.08 | 18:46

19
Всичко се връща бе хора .. а в такива случаи ТЪПКАНО се връща .. : )
дсасдас

2013.10.08 | 18:46

18
Не че оправдавам убиеца, ама всички имаме вина за тези случаи . Дори спорейки тука как трябва да разтрелваме убийците , ние ги радикализираме . Не знам за конкретния случай ,но вече поне два пъти четох за случай ,в който човек е бил разкъсан от кучета,а държавата не взима никакви мерки. Дори знам за случай дето кучета разкъсват малко дете, но после не са умъртвени. Точно тези неща радикализират някои хора да започнат масово да тровят уличните кучета. Да, умират и домашни ,но това е единствения начин да получат това ,което искат- безопасност за хората(и себе си ) в градовете. Или поне да допринесат за нея. Не са такива чудовища ,за каквито ги мислите . Просто никой не иска да ги чуе ,а там наистина има кучета ,които са агресивни ,и разкъсват хора. А за наръгването с ножица,и на мен да ми лепнат некролог ,и аз може да наръгам този ,който ми го е лепнал .

2013.10.08 | 18:46

17
Няма какво да оправдаваш никой. Бездомните кучета трбва да се изловят и умъртвят, но това не се отнася за домашните кучета. А това дали кучето е домашно, безодмно или безпризорно ако ухапе някой веднага трябва да се умъртвява, въпрос на некадърни управници и закони.

2013.10.08 | 18:46

15
ЖЕСТОКА И БАВНА СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ УБИЙЦИ НА КУЧЕТА!

2013.10.08 | 18:46

16
И КОТКИ! И ДРУГИ ЖИВОТНИ!

2013.02.28 | 09:55

14
Боже господи колко мъка има по този свят! А този е намушкал момчето и момичето, разпорил му е ръката с ножица, за какво го е направил това?
bursuka

2013.02.28 | 09:55

13
един хубав побой му е нужен на комшията!

Добави коментар

Водещи новини