Мълнии подпалиха три пожара

  • 28 август 2012 10:47

  • 609
  • 0
Мълнии подпалиха три пожара
©

Мълнии причиниха три пожара в Смолянско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Смолян.

В 12.52 часа вчера е получено съобщение за пожар в горски масив в село Беден, местност „Содуля“, общ. Девин, собственост на Държавно горско стопанство-Девин. Причина за пожара е мълния. При пожара е унищожена 20 дка смесена гора. Пожарът е ликвидиран от един екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН)-Девин.

В 16.00 часа вчера е получено съобщение за пожар в горски масив с. Беден, м. „Страшник“, общ. Девин, собственост на ДГС-Девин. Причина за пожара е мълния. При пожара е унищожена 10 дка широколистна гора. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Девин.

По-рано същия ден - в 12.00 ч. е получено съобщение за пожар на сухи треви, паднала листна маса и храсти в гр. Чепеларе, м. „Калфенска чука“, общ. Чепеларе, собственост на ГПК „Гора“ - Чепеларе. Причина за пожара е мълния. Пожарогасенето е извършено от един екип на РСПБЗН-Чепеларе.

В 09.50 часа е получено съобщение за пожар на сухи треви, паднала листна маса и храсти в с. Требище, м. „Поляните“, общ. Смолян в имота на М.Д. на 73 години. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън от собственика. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Смолян.

Последвайте канала на

Десислава Станева
609 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини