Страната пламна (обновена)

  • 27 август 2012 18:14

  • 3232
  • 1
Страната пламна (обновена)
© Булфото

Нов пожар избухна днес.

Боров масив избухна в местността „Студеница” близо до Нови хан, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът е получен в пожарната служба около 15 часа и веднага на място са изпратени 5 пожарни екипа и водоноска. Заради силния вятър огнената стихия е обхванала борова гора и се развива изключително бързо. Има задимяване в района на 13-ти км на автомагистрала „Тракия”. По-късно пожарът бе овладян, предадоха от силовото ведомство.

По-късно днес се запали и консервна фабрика край м. Рупите, Петричко.

Пожарът в землището на с. Киреево, в близост до границата ни с Р Сърбия, вече е локализиран. Доизгасяват се отделни огнища, а площта, засегната от огъня е около 2000 дка смесена гора, сухи треви и храсти.

Овладян е и пожарът край айтоското село Тополица. Напълно унищожени са 30 дка иглолистна гора, фургон и вила.

Към момента все още не е локализаран огънят, възникнал вчера между бургаските села Вълчиново, Синьо Камене, Сливово и Гранитец. Стихията продължава да се развива и обхванатата площ вече е над 11 000 дка. Няма непосредствена опасност за хората в района и тяхното имущество.

Пожарът в местността “Бели бор” в Рила планина е локализиран от три страни. Продължава прокарването на просеки по южния склон, за да може техниката да бъде използвана в пожарогасенето. Днес в гасителните действия участваха 130 души. Летателната техника е в готовност и при необходимост ще се включи утре в гасенето. Излезлият вятър в района на пожара е разраснал площта му с около 50 дка. През нощта ще продължи наблюдението и охраната по периферията на недоугасения район.

Продължават действията по ликвидирането на пожара, който възникна на 19-и август т.г. в местността “Празна торба” в близост до Илиина река в Рила планина. В района на този пожар днес работят 16 огнеборци и спасители и 10 служители на РДГ – Благоевград.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3232 1

Коментари 1

Добави коментар
az

2012.08.27 | 21:45

1
Don Vito ,ти си мега прост,да знаеш! Освен,че те бОли,гледай и да не пламне,тъпако смотан...

Добави коментар

Водещи новини