Закопчаха бракониерите нападнали инспектори на "Тича"

  • 27 август 2012 16:19

  • 1131
  • 0
Закопчаха бракониерите нападнали инспектори на "Тича"
©

Двама бракониери са задържани от полицаи след като нападнали проверяващи инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ на язовир "Тича". Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Специализирана мобилна група на ИАРА и инспектори от сектори "Рибарство и контрол" в Шумен и Бургас на 24 август вечерта извършвали проверки на язовира. След наблюдение, което е продължило през цялата нощ, контролните органи засекли бракониери да влизат в язовира с лодка и да изваждат пуснатите по-рано мрежи. На брега нарушителите са хванати с пет броя бракониерски мрежи с обща дължина над 300 метра и над 30 кг. риба. На лицата Хасан Хасанов на 59 г. и на Росен Емилов Алексиев на 19 г. , и двамата от с. Ловец, са съставени актове за незаконен улов, а лодката, мрежите и уловената риба са конфискувани.

При залавянето си Хасан Хасанов извикал от селото целия си род. Образувала се тълпа около 10 човека, предимно жени и деца.
Те били въоръжени с дървени сопи и камъни и се държали много агресивно. Към тях се присъединил и служител на Горското управление от Велики Преслав - Сейхан Васвиев Мурадов на 30 г. от с. Сушина. Заловеният бракониер Хасан Хасанов извадил нож и опитал да нападне служител на ИАРА.

Извиканите на мястото на инцидента полицаи арестували нападателите. Образувано е досъдебно производство.Служители на Горско стопанство - Велики Преслав е уволнен.

Последвайте канала на

1131 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини