Фандъкова: Столичното метро е един от най - добрите европроекти

  • 27 август 2012 11:59

  • 971
  • 0
Фандъкова: Столичното метро е един от най - добрите европроекти
© Булфото

"Очакваме, че председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще подкрепи и следващите участъци от метрото", каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска във връзка с пускането на втория метродиаметър в София.

„Това е един от най-добрите европейски проекти, реализиран с европейски средства. Не случайно г-н Барозу идва за откриването. За първи път с европейски пари бяха купени и 18 метровлакчета, които ще се движат по двете линии, а сега се движат по първата. Комисар Йоханес Хан миналата година нарече този проект – проект за пример. Всички можем да се гордеем с неговата реализация. Освен че е най-бързият, удобен и екологичен градски транспорт, заедно с метрото се променя и обликът на града”, каза Фандъкова и даде за пример новите булеварди, част от които са готови, а други предстои да бъдат завършени, подземни паркинги и напълно реконструирани подлези.

По думите й подлезът на НДК се е превърнал в поредна пешеходна зона за софиянци. „Метрото е един комплексен, интегриран проект. Той финансира и археологическите разкопки. До края на следващата година всички ще могат да се разхождат и вътре в разкопките, а сега могат да гледат на живо работата на археолозите – това е една невероятна атракция, която Жозе Барозу ще има възможност да види, заедно с подземния археологически музей на „Св. София”. Всичко това се случи само за няколко години и е поредната стъпка към промяна на града”, добави кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„Искаме още тази година да започне изграждането на линията до аерогарата, а най-късно в началото на следващата година да започне изграждането и до Бизнес парк в Младост. Имаме готовност и за трети метродиаметър. Надяваме се и в следващия програмен период Европейският съюз да финансира и голяма част от този проект”, заяви Фандъкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
971 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини