С два пожара се борят в община Средец

  • 26 август 2012 20:08

  • 905
  • 0
С два пожара се борят в община Средец
©

Пожар е възникнал край четири села в Община Средец, съобщи кметът на града Иван Жабов. По думите му, може би огънят е обхванал разгъната площ от над 7 километра.

Най-вероятно вече е премината и границата от 4000 декара тревни площи и дървета, които горят в момента. Огънят бушува в района на селата Вълчаново, Сливово, Синьо камене и Гранитец. Иван Жабов, определи ситуацията като овладяна. Пожарът е локализиран и изместен. Няма опасност за жителите на селата в близост. В момента кметът на Средец, събира доброволци, които да се включат в гасенето на стихията. Над 30 души, са се включили в гасаческата група на общината. На мястото има екипи на Пожарната, Държавното горско стопанство и доброволци. По-рано през днешния ден е възникнал и втори пожар в Община Средец. Към момента за щастие огънят е локализиран.

По думите на Жабов, постройка в село Белила, край което е бил пожарът, е била засегната от пламъците, но местните хора са съумели да овладеят обстановката и сградата е спасена. В момента на мястото край селото работят гасачески групи и екипи на Бургаската пожарна.

Последвайте канала на

905 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини