50 години от смъртта на Мерилин Монро

  • 24 август 2012 12:02

  • 1612
  • 0
50 години от смъртта на Мерилин Монро
©

На книжния пазар се появи романът „Мерилин Монро. Поверително и лично“ по повод навършването на 50 години от смъртта на кино легендата този месец.

Изданието съдържа непубликувани преди фотографии, разкази за детството и младежките години на звездата, повече от 50 интервюта – спомени на семейството и приятелите ѝ.

Предговор

Страхотна почитателка съм на Мерилин Монро, откакто я "открих" по време на една ваканция като тийнейджър през 1985 година. Привлече ме красотата й – външна и вътрешна – и фактът, че независимо от ранните й години на несигурност, тя успява да се превърне в най-прочутата кинозвезда на света. Било е невероятно постижение и нейната решимост и сила ме вдъхновиха. През годините прочетох редица книги за Мерилин; много добри, някои не чак толкова, а няколко откровено ужасни. Толкова се уморих да чета за скандали, клюки и измислени дрънканици, че реших сама да напиша биография; завърших я през 2007 година – "Мерилин Монро. Поверително и лично".

Отне ми четири години да направя необходимите проучвания и да напиша книгата и затова изключително много се гордеех с нея – и все още се гордея. Като по чудо, след като я написах, други хора в живота на Мерилин разбраха, че не съм автор, който търси скандали, и започнаха сами да се обръщат към мен и да споделят разкази, които за пореден път доказват, че Мерилин не е била в непрестанна депресия, нито пък е била глупава блондинка с трагичен живот. Информацията, с която се сдобих през последните четири години е включена в настоящото ново издание и съм убедена, че тя представя най-достоверната история на Мерилин, писана досега. Надявам се читателите да се съгласят с мен.

Мишел Морган

Последвайте канала на

1612 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини