Pussy Riot става търговска марка

  • 22 август 2012 08:46

  • 3337
  • 1
Pussy Riot става търговска марка
©

Пънк групата "Пуси райът" (Pussy Riot) ще регистрира търговска марка, под която ще бъдат продавани продукти, свързани със скандалните й членове, пише в. "Кориере дела сера".

Процесът на регистриране на марката е започнал през април, уточни един от адвокатите на пънкарките Марк Фейгин. След като бъде регистрирана марката, ще се продават тениски и типичните за пънкарките пъстри ски маски, както и други продукти, свързани с Пуси райът.

Неотдавна Пьотр Верзилов, съпругът Надежда Толоконникова, една от членките на бандата, който също е противник на Путин и опозиционен активист, предупреди, че в скоро време, за да се търгува с продукти и сувенири, свързани с пънк групата, ще трябва да се издава съответното разрешително, в противен случай ще се нарушат законите за авторските права.

В интернет обаче вече се търгуват тениски с надписа "Освободете Пуси райът" и със снимки на трите осъдени на по две години в трудов лагер певици. Но хората, които дръзват да носят подобни тениски из Москва, рискуват да си имат не малко проблеми, посочва в. "Кориере дела сера".

На 17 август три от музикантките в Пуси Райът бяха осъдени на две години за хулиганство и религиозна омраза, след като на 23 февруари групата организира пънк-молебен в храма "Христос Спасител" в Москва. Тогава с маски на главата и електрически китари те изпяха песен с критики към връзката между църквата и политическата власт и поискаха Русия да се освободи от Владимир Путин.

Последвайте канала на

БТА
3337 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.22 | 17:35

1
тая мацка колко секс я чака в пандиза

Добави коментар

Водещи новини