Въоръжени тинейджъри обраха бензиностанция

  • 20 август 2012 18:06

  • 1000
  • 1
Въоръжени тинейджъри обраха бензиностанция
©

Двама тинейджъри на 15 и 19 години са задържани от плевенските полицаи за въоръжен грабеж на бензиностанция. Тази сутрин около 2.30 часа служител на бензиностанцията в село Българене е бил заплашен от двама маскирани, които извадили пистолет.

Апашите откраднали оборота от 285 лева и се пробвали, но без успех,  да разбият две метални каси, в които имало още 10 хиляди лева. Тинейджърите вързали и заключили бензинджията в тоалетната. Малко по- късно той успял да се освободи и веднага звъннал на ченгетата. След бързите действия на органите реда двамата крадци били заловени.

Оказало се, че към полунощ, те са извършили и друго престъпление. Двамата откраднали лекия автомобил с който извършили обира от град Левски. Задържаните са от същия град, като единият е 19-годишен, с две присъди за шофиране без книжка, а помагачът му е 15-годишен. Намерени са част от парите, оръжието – газов пистолет и маските с които са били по време на грабежа. При претърсване на колата са открити и 10 кутии с цигари, откраднати също от бензиностанцията.

По случая е образувано е досъдебно производство, а двамата обирджии са задържани с прокурорска мярка за 72 часа.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1000 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Коментатор

2012.08.21 | 08:48

1
Браво на децата, добре се ориентират още отсега - наясно са, че с честен труд май-май не се стига далеч... Е, този им опит е бил неуспешен, но следващят навярно ще даде добри плодове. Ха-ха-ха!

Добави коментар

Водещи новини