Владимир Каролев: Има мегдан за още по-високи цени на горивата

  • 20 август 2012 07:45

  • 736
  • 4
Владимир Каролев: Има мегдан за още по-високи цени на горивата
©

Държавата няма много инструменти, с които да повлияе на цените на горивата.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. георги първанов

"Много от факторите действително сочат към увеличение на цената. Мегдан за увеличение на цените още има. Може да звучи лошо и неоптимистично, но не очаквам скоро да има добри новини в тази посока. Чу се, че САЩ може да отворят запасите си - това ще доведе до по-голямо предлагане, но едва ли ще се отрази чак толкова на международните пазари. Както каза транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, за да се говори за поевтиняване на горивата, трябва да има намаление на акциза в ЕС, който е доста висок", добави той.

Икономистът Кольо Парамов допълни, че вероятно ще трябва да се увеличат двойно и тройно резервите на държавата от горива. По думите му, единственият изход от положението с високите цени на горивата е коренна промяна на доходите в страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
736 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.09.03 | 01:16

4
Този лентяй Каролев какво работи ?
ДО КОГА

2012.08.21 | 10:55

3
Господин Каролев от икономисти като Вас страда народа, а той е най-ценното в една държава за да могат акули като Вас да крадат. И за да се махнат тази като Вас предлагам българският лев да бъде паритетен 1:1 с еврото и долара. По този начин ще се изрвани стандарта със страните от ЕС и ще лъсне голямото крадене от търговците и от такива като Вас.
Герб сме на всеки километър

2012.08.20 | 22:00

2
Ще ви крадем и ще ви ебем колкото си искаме бе нещастници тъпи по големо от Бойко и Витоша нема бе ахахахахахах лапайте че капи

2012.08.20 | 09:47

1
Ти какъв мазен и подмолен нещастник си

Добави коментар

Водещи новини