Българо – румънската връзка ще е готова до май 2013 г.

  • 19 август 2012 11:20

  • 1023
  • 0
Българо – румънската връзка ще е готова до май 2013 г.
©

"Имаме много проекти за интегриране на нашата газопреносна мрежа. Проектът, по който се работи усилено в момента е между България и Румъния.

Тази седмица направихме първа копка за българо – румънската връзка", каза в предаването "Неделя 150" по БНР Кирил Темелков, изпълнителен директор на "Булгартрансгаз".

"Румънската газопреносна система няма входна точка само от Русия, както е при нас, а е свързана и с унгарската газопреносна система. По този начин нашата система добива нови трасета за източници на газ. Връзката с Румъния ще бъде изградена напълно до края на май 2013 г. Наземната част на газопровода на територията на страната ще бъде изградена вероятно и в по – кратки срокове. Така се работи, че през май 2013 г. интерконекторът да бъде въведен в експлоатация", каза Кирил Темелков.

Попитан за футболистите от ФК "Витоша – Бистрица", които са на щат в "Булгартрансгаз", Кирил Темелков каза, че неговите служители спортуват активно в различни спортове. "Това, че футболистите са назначени при нас сега на щат не е вярно. Може би има един или двама души, които от доста години са назначени при нас. Няма отношение по никакъв начин това какво тренира човек в свободното си време, с това какво работи. Нашата компания има над 1000 служители. Не знам какво правят всички в извънработно време", каза Темелков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1023 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини