Гари Каспаров нахапа полицай по време на процеса срещу Pussy Riot (обновена)

  • 17 август 2012 16:12

  • 2269
  • 1
Гари Каспаров нахапа полицай по време на процеса срещу Pussy Riot (обновена)
©

Московски полицай се обърна за медицинска помощ по време на последния ден на процеса срещу Pussy Riot, предаде Интерфакс.

Служителят на реда твърди, че бил ухапан пред сградата на съда в руската столица. Според полицая той бил нападнат от Гари Каспаров. Бившият световен шампион по шахмат и един от основните опоненти на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 бе арестуван в Москва. Срещу спортиста е започнато досъдебно производство. Той нарече твърденията на полицая "фантасмагория на болен мозък" и отрече да е нападал полицай.

Преди началото на заседанието на съда полицията задържа няколко души. Сред арестуваните е и известният блогър Сергей Удалцов, който по-късно бе пуснат да влезе в залата. Той призова привържениците на трите момичета да останат в съда, докато не бъде прочетена присъдата. Силите за сигурност са арестували и младеж, носещ качулка, която стана запазена марка на Pussy Riot. По данни на агенцията силите за сигурност днес до 17 часа българско време са арестували 30 души.

Пред сградата имаше и противници на Надя, Елена и Мария, които скандираха: Pussy Riot и всички, които ги подкрепят да горят живи. На същото място бе ексцентричният политик Владимир Жириновски, който застана на страната на свещениците.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2269 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
xhx

2012.08.20 | 12:27

1
Какви са тия свещеници бе? Нали те вярват, че само господ може да съди. Какво правят пред съдебната зала?

Добави коментар

Водещи новини