Слагат водомери в сливенската циганска махала

  • 16 август 2012 16:59

  • 5726
  • 2
Слагат водомери в сливенската циганска махала
©

Водомери ще бъдат монтирани в къщите в квартал „Надежда" в Сливен.

На среща с ВиК, представители на квартала и общината се е стигнало до компромисно решение - всеки един от живущите да си закупи водомер, а служители на ВиК ще монтират устройствата, съобщи кметът Кольо Милев, цитиран от Дарик.

Над 2, 7 млн. лв. дължат живеещите в квартала, въпреки че там има назначени инкасатори от ромското население, а загубите за водното дружество са над 85%.

Очаква се ефект  от реализацията на решението. Ще се ограничи безконтролното ползване на водата, коментира кметът.  Община Сливен се ангажира да съдейства на дружеството „Водоснабдяване и канализация" за сигурността на служителите му, за да може да се въведе ред при отчитането и контрола върху водоползването.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5726 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коментатор

2012.08.17 | 18:11

2
"Слагат водомери в сливенската циганска махала" Ей това е то новина!!! Че досега нямаше ли водомери в къщите в тази махала? Ужас!!! Комисията за защита от дискриминацията не се ли досети, че циганите, пардон - ромите, са дискриминирани без водомери? Не, КЗД не е мислила по този въпрос... Но той е на път да се реши - гладно ВиК платени сметки от цигани сънува... :)
Иван

2012.08.17 | 18:04

1
Как може мангалите да крадат вода а ние да я плащаме.Искам да попитам т.н.съдии-ЗАЩО НЯМА ОСЪДЕНИ ЦИГАНИ ЗА КРАЖБИ НА ВОДА.Ако аз не си платя парното(което не искам да ползвам)ще ме осъдят а с тия мангали смрадливи "водели преговори".Трябва и ние Българите всички заедно да спрем да си плащаме сметките да видим с кого ще преговарят тогава.Да им шибам маменцето на мангалите и на съдиите корумпирани

Добави коментар

Водещи новини