Закопчаха пиян младеж, стрелял с пистолет в центъра на Шумен

  • 16 август 2012 10:22

  • 474
  • 0
Закопчаха пиян младеж, стрелял с пистолет в центъра на Шумен
©

Задържан е мъж в нетрезво състояние, който малко преди полунощ произвел два изстрела с газов пистолет в центъра на Шумен.

Около 23:30 часа снощи патрулиращи, в района на Градската градина, полицаи чули викове, идващи от площад „България". Полицейските служители отишли на мястото и установили, че до денонощен магазин в района на Руски паметник е паркирал автомобил. От лявата му страна, мъж с вдигнати ръце правил опит да презареди пистолет. След като видял полицаите, той хвърлил оръжието в тревата. Униформените открили в краката му две гилзи, установили, че стрелецът е във видимо нетрезво състояние.

Мъжът отказал да предостави документ за самоличност, като посочил, че автомобилът е негов. Казал, че за газовия пистолет, марка „Волтран", не притежава документи. Отведен е за установяване на самоличност в Районно управление „Полиция" - Шумен. След като установили, че мъжът е на 21 години, с инициали Г.Р от Шумен, служителите на реда му съставили два акта - един за грубо нарушаване на обществения ред по Указа за борба с дребно хулиганство и друг по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Тестван е с дрегер, който отчел 2, 30 промила алкохол в издишания въздух.

Задържан е за срок от 24 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
474 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини