Проф. Димитров: Наглост е отстраняването на Ботев и Левски от учебниците

  • 16 август 2012 07:56

  • 1248
  • 4
Проф. Димитров: Наглост е отстраняването на Ботев и Левски от учебниците
©

Авторите на доклада за Христо Ботев и Васил Левски не само принизяват тези личности, но и ги пращят при лошите - според тях Ботев е терорист и е отвлякъл параход, а Левски е нарушавал обществения ред, затова турските власти просто са си вършили работата и са го обесили. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ проф. Божидар Димитров.

По думите му, особено нагли са предложенията за активни действия - отстраняването на тези личности, както и на Иван Вазов и Добри Чинтулов, от учебниците. Това е наглост и невежество, а съчетаването на тези две качества води до подобни резултати, обясни проф. Димитров.

Имената на авторите на доклада все още не са известни, но едно е ясно - тези хора нямат място в държавния апарат и трябва да се вземат мерки срещу тях, категоричен бе проф. Божидар Димитров. Сега те не успяха да наложат идеята си, но каква е гаранцията, че няма да успеят утре, когато Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г няма да е министър-председател, а Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко - министър на образованието, каза той

Проф. Димитров каза, че след случая се е запитал докъде сме сигнали в разрушаването на държавността, ценностите и устоите.

Последвайте канала на

1248 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Luna

2016.03.18 | 04:28

4
Махайте ги по-бързо и пускайте часове по турски език. Имаме си свой герой, нещем чужди. Всеки има право да учи своя майчин език! Спрете дискриминацията на малцинствата!

2016.03.18 | 00:17

1
Махай се в турция бе животно!Гнусен турски ибрик нокой не те държи на сила в България.
История

2016.03.18 | 04:28

3
Нагост беше налагането герои и манталитет, базиран на омразата против турците, извършен най-вече под натиска на руснаците.

2016.03.18 | 00:17

2
г-н Димитров, след 23г. се сетихте за ценности, след като и децата знаят, че най-висшата ценност са парите, че трябва да умееш да се подмазваш, да ласкаеш, да си безгръбначен/ а и вие го демонстрирате в изказването си- остават Ботев и Левски, щото премиер е едиси кой си и министър на образованието също/това ако не е ласкателство, здраве му кажи.

Добави коментар

Водещи новини