Арестуваха 21 българи на кораб с три тона кокаин край Испания

  • 15 август 2012 14:21

  • 4015
  • 1
Арестуваха 21 българи на кораб с три тона кокаин край Испания
©

21 българи са арестувани на борда на кораб, превозващ близо 3 тона кокаин, съобщава испанският вестник „Ел Мундо”, цитиран от БТВ.

Агенти на Групата за специални операции на испанската полиция са щурмували плавателния съд в открито море - на около 80 км от брега на южния град Кадис.

Задържани са 31 души, принадлежащи към международна мрежа за трафик на дрога с център Испания. Между арестуваните има и българи, които най-вероятно са членове на екипажа на кораба, както и група колумбийци и галисийци, отговарящи за транспортирането на наркотици и за последващата им продажба.

Според полицейски източници, дрогата е натоварена в Южна Америка и е пътувала за бреговете на Галисия, откъдето е трябвало да бъде транспортирана към Мадрид.

Полицейската група е успяла да спре кораба в открито море на около 80 км от брега на Кадис. В момента плавателният съд е задържан на пристанището в южния град, където генералният директор на Полицията Игнасио Косидо ще съобщи допълнителни данни от операцията.

Последвайте канала на

4015 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.17 | 23:42

1
Кой има по-голям дял в Параходството- ГРОБАРИТЕ или ГРУПИРОВКИТЕ им? Станахме най-големите вносители на наркотици и цигари в ЕС!

Добави коментар

Водещи новини