Събраха над 15 000 подписа срещу новите правила за паркиране в София

  • 14 август 2012 15:58

  • 1143
  • 4
Събраха над 15 000 подписа срещу новите правила за паркиране в София
©

Над 15 000 подписа срещу новите правила за паркиране в София събраха от Гражданско движение "ДНЕС", съобщи БТВ.

След три седмици общината въвежда синя и зелена зона за паркиране в София. В синята зона паркирането ще струва 2 лева на час, в зелената зона – 1 лев. Хората, които живеят в синя зона, ще трябва да плащат по 150 лева годишно за стикер, а за втора кола - 450 лева. За живеещите в зелената зона стикерът струва 100 лева за година.

Гражданското недоволство срещу тези правила обаче расте, заявиха от движението "ДНЕС", което стартира своята кампания "Новите правила за паркиране в София – Рекет и беззаконие над гражданите".

От движението смятат, че новата наредба на общината стоварва проблемите на града върху обикновените хора, без да решава проблема с паркирането. Освен това тя не била съобразена с покупателната способност на гражданите, въвежда серия от дискриминационни условия и нарушава множество закони.

Движението настоява преди да въведе новите правила общината да организира бърз и чист градски транспорт, да изгради обществени паркинги на достъпна цена, да осигури правилно организиран трафик и да освободи паркингите от старите коли.

От "ДНЕС" вече внесоха иск за отмяна на наредбата в Софийския административен съд. Недоволството се пренесе и във Фейсбук, където живеещи в центъра на София се обединиха в група "Не на данък паркиране за живущите в зоните с платено паркиране". Те също стартираха своя подписка и организираха серия от протестни действия.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1143 4

Коментари 4

Добави коментар
ivan

2012.08.17 | 21:16

4
Абсолютно прави са
MIRO 666

2012.08.17 | 21:16

3
Увеличение на цените за паркиране в синята зона. Въвеждане на зелена зона със съответно таксуване. Вероятно ще има и оранжева, пембяна и пр. зони. Повишават се цените на ток, вода, парно, бензин, газ, хляб, хранителни продукти. Пропускам ли нещо? Сигурно. По повод и без повод много /не/уважавания от мен Б.Борисов и клакьора му Симеон Дянков тръбят, че Б-я е с най-ниски данъци. Да, така е. Но и с най-ниски заплати и пенсии. Но защо господата нищо не казват за косвените данъци. Те съобразено с доходите на българите са едни от най-високите в ЕС. И постоянно се измислят и въвеждат нови и нови ''хватки'' с цел ограбване на хората. От 01.09 ще караме на фарове. Облъчват ни, че е с цел намаляване на катастрофите. Глупости. И начинаещия
MIRO 666

2012.08.15 | 09:17

1
шофьор знае, че когато караш постоянно на фарове разхода на гориво се увеличава. Всеки може да сметне колко повече бензин се потребява в цялата страна, респ. колко повече акциз се прибира от държавата. И къде отиват всичките тези пари при замразени заплати и пенсии??? Е, ние сме си ги избрали, да сме мислили.
Мишко

2012.08.15 | 09:18

2
В: Колко струва един човешки живот? О: Струва преразхода на гориво между светнати и пуснати фарове. Щом харчи толкова много да не ги пускаме и нощем?

Добави коментар

Водещи новини