Една седмица оставиха клошар да сее туберкулоза из Бургас

  • 14 август 2012 10:55

  • 911
  • 1
Една седмица оставиха клошар да сее туберкулоза из Бургас
©

Болен от туберкулоза клошар е обикалял дълго време из Бургас, без никой от контактуващите с него да знае за здравословното му състояние.

Болестта се предава изключително лесно, като най-застрашени са хората с отслабена имунна система.

Миналата сряда нещастникът бил засечен в автобус на общинския превозвач и помолен да слезе. Тъй като бил в окаяно състояние, кондукторът изчакал да дойде последната спирка и с помощта на шофьора успели да го положат в тревната площ. Все още не знаели, че е опасно заразен. След това повикали линейка на Бърза помощ и МВР. От полицията веднага проверили документите за самоличност на човека. Пред полицаите той казал, че е болен от туберкулоза. Линейката след това го взела, но след около час-два нещастникът отново е бил върнат с друга линейка на същото място, тъй като се оказало, че няма здравна осигуровка, алармира бургаският сайт "Бесове".

Колегите били извикани вчера от служители на общинската фирма "Бургасбус", които в продължение на пет дни са се опитвали да помогнат на нещастника и на властите да се спре разнасянето на смъртоносната болест. През това време човекът е живял на открито в градинката срещу МОЛ „Бургас Плаза“, в края на жк „Изгрев“.

„Звъняхме многократно на всички възможни инстанции, вече знаехме, че е опасен, негови приятели идваха дотук и му подхвърляха храна, но не го доближаваха. Човекът беше напълно с ума си, роден е през 1966 г., бургазлия е, живял е доскоро в къща на 5-и км, но я съборили, тъй като била незаконна. Не това обаче е най-страшното. Човекът твърди, че доскоро е работил в някакъв производствен цех в кв.Лозово, където се заразил от други работници, там имало още болни, които все още били на крака и ходели до работните си места“, разказват хора, които са го видели.

В понеделник, ранния предиобед, служителка от обръщалото на автобус №211 позвънила в Общинската служба по социално подпомагане и разказала за гаврата с болния. Оттам казали, че ще се обадят в инфекциозната болница, тъй като не бивало да се транспортира с друга линейка.

„Не знаем какво точно е станало, но в крайна сметка от инфекциозното не пратиха линейката и го взеха с обикновена, пишете и предупредете, че мястото, където лежа този човек продължава да не е обезпаразитено“, предупредиха от „Бургасбус“.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
911 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
пише се "туберкУлоза"

2012.08.14 | 13:39

1
оправете заглавието, не сейте "туберколоза"

Добави коментар

Водещи новини