Замразяват членството на Сирия в Организацията за ислямско сътрудничество?

  • 13 август 2012 20:22

  • 692
  • 0
Замразяват членството на Сирия в Организацията за ислямско сътрудничество?
©

Членството на Сирия в Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) ще бъде замразено в сряда заради жестоките репресии, извършвани от властите с цел потушаване на избухналия преди 17 месеца бунт срещу режима на президента Башар ал Асад, съобщи днес дипломат, цитиран от Ройтерс.

Държавните и правителствените ръководители на държавите от 57-членната ОИС ще имат извънредна среща в Джеда утре и вдругиден, която ще бъде посветена главно на ситуацията в Сирия. Министрите на външните работи на ислямските страни се събраха днес в саудитския град, за да подготвят форума. "Резолюцията за замразяване на членството на Сирия в ОИС не среща препятствия... Тя ще бъде одобрена", заяви цитираният дипломат в кулоарите на подготвителната среща в Джеда. Той отбеляза, че по всяка вероятност решението ще бъде обявено официално в сряда в края на форума, който бе свикан по-рано този месец от саудитския крал Абдула.

Изгонването на Сирия от ОИС ще остави страната изолирана в ислямския свят, отбелязва ДПА. Членството на Дамаск в Арабската лига вече бе замразено през ноември миналата година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини