"Стандарт енд Пуърс" вдигна краткосрочния рейтинг на България

  • 10 август 2012 14:38

  • 2128
  • 12
"Стандарт енд Пуърс" вдигна краткосрочния рейтинг на България
©

По нововъведената си методология за изчисление „Стандарт енд пуърс” повиши кредитния рейтинг на България по краткосрочните облигации в чужда и местна валута от А-3 на А-2 и потвърди този на дългосрочните облигации в чужда и местна валута на BBB със стабилна перспектива. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите.

Оценката за България отразява мнението на рейтинговата агенция, че правителството следва силна фискална политика, като поддържа ниски нива на държавния дълг и благоприятна фискална позиция - на базата на продължаваща бюджетна консолидация и структурни реформи.

„Стандарт енд пуърс” отчитат и положителните перспективи за растеж пред българската икономика в средносрочен план. Последното се свързва с усвояването на средства от Европейските фондове и други ползи от членството на България в Европейския съюз.
Преди година агенция Moody’s повиши кредитния рейтинг на България от Baa3 на Baa2 със стабилна перспектива.

Последвайте канала на

Novini.bg
2128 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Дедо

2012.08.19 | 16:10

8
А? Къде са платените коментатори дето плюят и злобеят срещу управляващите? Айде по-живо, че изборите дойдоха, а и после ще останете без работа.

2012.08.19 | 16:13

12
Oди си в Талибания пра пра дедо ама брже брже. "Като причина за това се посочват не заслуги на страната или подобрение на позицията й, а смяна в методологията на изчисление на рейтингите".
Ха-ха, НЕ! на българската ПРОСТОТИЯ!!!!!!!

2012.08.19 | 16:12

11
Платен е невежият глупак, лаещ простотиите си...!Има си поговорка от стари времена за такива като тебе. И тук си само ти, обичайният, най-много още 1-2 мега тъпи идиотчета, говедца бойковски тип! Отделно, Що не обявите актуалните изследвания, от които става ясно че всеки 7-ми в милата ни татковинка ГЛАДУВА, а?! И това по официални данни, истината значи е къде-къде по-плачевна. Как ще коментирате това например бочковски говеджа недни? А? Как ли, какво ви грее вас, ненагледни свинчорляци... Вий сте се нагнездили едно хубаво, свраки крадливи, времената са перфектни за вас, прости нерези! Какво ви ебе вас действителността, нали сте си намърдали синските тлъсти мутрета на сигурно. Пък и за безмозъчния български мангалоиден примат няма значение какво е положението, той не осъзнава нищо, нали си е простичък... неповторимо...без аналог...По-прости сте и от най-простото създание на Земята!

2012.08.19 | 16:11

9
Ти май си сляп, от А-3 на А-2. Това означава че напускаме пещерите, и започваме да живеем в сламени колиби. Къде са А++ а къде са А-- побъркан гербарист.
Българи събудете се, съберете се!!!!

2012.08.19 | 16:12

10
хахаха му хаха хаха хахаха, ПОРЕДНИЯТ МУХЛЯСАЛ КЬОРФИШЕК и подигравка за Българите!!!!! Стандарт анд Пуерс нещо вдигали и сваляли, мола ви съ!?!?!? Само дето паметта е упорито нещо пха си спомням, че същата тази щтандарт унд пуерс, имаше рейтингова оценка в момента на фалита им на Енрон Корп. и Лемън Брадърс в размер на ААА++++++.... КАКВО Е ТОВА!!!!!!!!!!!! Да си ги заврят тези тези оценки амрикянските "рейтингови" компании ОТЗАД! Въобще не вярвам на нищо - реалната ЗАКОННА минимална МЕСЕЧНА заплата в България СЕГА е 145 ЕВРО!!! И ние се пишем "европейци", членове на клуба на богатите в 21 век!??????????? АМАН! Българи събудете се, съберете се!!!!
Бягайте!

2012.08.19 | 16:10

7
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ! Хора, не се връщайте в никакъв случай в България. Новите (деца на комунисти, „завършили” на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. ”Партиите” са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Новият „премиер” Бойко Борисов е бивш комунистически престъпник участвал във възродителния процес и бивша охрана на Тодор Живков. КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОМИЯР В ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ? НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ УРОДИ НЯМА ГРАНИЦИ. Крайно време е да се каже на Европейския съюз, какви са тези хора, които ни управляват! Малкото хора, които са останали живеят в абсолютна мизерия. Единствените, които живеят в охолство са копелетата на бившите комунисти - полицай, военни, пожарникари и помияри от ДАНС (те взимат заплати 2000-3000 лева, безплатни жилища и всякакви облаги и 1000 лв. пенсии). Обикновените пенсионери умират от глад мизерия и липса на болници. Полицията е навсякъде и могат да те застрелят и окрадат безнаказано и без причина. Най-облагодетелстван са бивши комунисти и децата им. Това са бивши ченгета, военни и подобни помияри, които сега са банкери, хотелиери, едри собственици и т.н.… Те държат телевизии, медии и въобще всичко официално е една голяма манипулация. Манипулацията е толкова голяма, че всички европейски пари отиват при тях. Всичко се подслушва. Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени хора и никой не си мърда пръста за това. Но ако отвлекат или ограбят някоя богата комунистическа свиня, цялата държава се активизира, променят закони и започва още по-голям терор на обикновените хора. Правителството защитава единствено и само комунистите олигарси и замазва очите на хората като хваща и арестува хора, който пречат на комунистическите кланове (олигарсите). Митингите и стачките са забранени. Ако някой има различно мнение или се опита да организира стачка, моментално изчезва (бива екзикутиран от структите на ДАНС и ГДБОП). Хората в провинцията умират в глад и мизерия. Всички болници са закрити. Но всичко това умело се прикрива от медиите. Всички хотели по черноморието са на бивши комунисти и руската мафия. Хора не ходете там и настройте колкото се може повече чужденци да не идват тук да почиват. Навсякъде звучи долнопробна, помиярска музика наречена чалга и руска музика. Хората са като зомбирани. Клановете на комунистите (БСП, ГЕРБ, АТАКА и т.н.) и мазни плужеци от медиите ги заливат и им промиват мозъка с „патриотизъм”: „Колко е хубаво в България”. В никакъв случай не си и помисляйте да инвестирате в България или да носите спестявания. В момента в който кацнете на летище София сте буквално обречен. Скоро няма да има университети и БАН - двете най-стари научни организации на 120 и 140 години ще бъдат ликвидирани. Бюджетът им ще бъде спрян. Имотите им ще бъдат продадени и на тяхно място ще се строят хотели, МОЛ-ове и джамии.
Facebook

2012.08.19 | 16:10

6
ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПОДКРЕПА НА ГРУПАТА ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ИЗПРАВЯНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ЦВЕТЕЛИНА ПРЕД СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД!
Мечо Пух

2012.08.13 | 13:58

1
Направете група за връщане на чл.1 от Конституцията.Само това може да задоволи червените кхмери!
Istinata

2012.08.19 | 16:09

5
Бойко Борисов и Цветан Цветанов са се обаждали и за заплашвали екипа на bTV със закриване! Всички коментари против ГЕРБ се трият а по bTV тече масирана реклама на ГЕРБ! НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ ПРОДАЖНА ТУРСКА МЕДИА bTV! ХОРА РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ В САЙТА НА bTV ЗА ДА СЕ ИЗГАВРИМ С МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ! БТВ са една предателска телевизия обслужваща интересите на ГЕРБ и Борисов Всеки честен българин има един отговор за тях - Бойкот на БТВ и ГЕРБ по всички сайтове! Хора, време е да напуснем интернет и да отидем на площада да изметем гьобелсовата бтв и чумата на века ГЕРБ! Хора, които се връщат от чужбина казват че няма друга такава помиярска държава като България. Някаква МУТРА-ДИКТАТОР да се гаври с цялото население а то да му се кланя и слага заедно с всички медии.
111

2012.08.19 | 16:09

4
Пак евтини платени манипулации с откраднатите ГЕРБ милиарди от народа и ЕС!
Затвор за ПЕДАЛА от Банкя!!!

2012.08.19 | 16:09

3
Защо никоя медия не коментира факта, че Европейската комисия започва разследване на престъпното минало на Бойко Борисов свързано с убийства и наркотрафик?! Защо се потули педофилския скандал около него?! Има ли журналусти в тази държава или само подлоги?! Докога ще търпим тази евтина мутра да се гаври с нас?! Събудете се хора! Нямате ли капка достойнство?!

2012.08.13 | 13:58

2
Да не стане пак като случая с "ауууу, Обединеното кралство колко е назад". Тогава на другия ден излязоха едни други публикации в европейските медии.

Добави коментар

Водещи новини