По 90 сигнала всеки ден постъпвали в следствието за атентата в Бургас

  • 09 август 2012 16:44

  • 3139
  • 0
По 90 сигнала всеки ден постъпвали в следствието за атентата в Бургас
© Булфото

Четирима от пострадалите при атентата в Бургас израелски туристи трябва отново да бъдат разпитани, защото ръкописните им показания са неразбираеми, съобщи следователят по случая Георги Илиев.

Той твърди, че до дни Върховната касационна прокуратура ще изпрати в Тел Авив молба за правна помощ. От следствието много държат да получат и в писмен вид разпита на Гилат Коланги, чийто съпруг загина при атентата. Младата жена вече разказа пред израелски медии, че мъжът й се скарал с атентатора край багажното отделение на автобуса минути преди взрива.

Следователят каза още, че след многото сигнали от граждани, които твърдят, че са разпознали по снимката терориста, има и няколко сериозни, които изискват по-голямо внимание.

По 90 сигнала всеки ден постъпват в следствието, след като МВР разпространи снимка на атентатора от летището в Бургас, съобщи Георги Илиев.

Все още няма информация за това кой е собственик на СИМ-картата, която беше открита при взривения автобус, обясни Илиев. Той подчерта, че към момента не може категорично да се твърди, че тя е на атентатора.

Следовател Георги Илиев не пожела да коментира има ли данни за водени телефонни разговори два месеца преди атентата между Ливан и Бургас, каквато информация съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Три седмици след кървавия терористичен акт все още не е идентифициран извършителят, нито предполагаемите му съучастници.

"Това не означава, че разследването не напредва", каза още Илиев

Последвайте канала на

Десислава Станева
3139 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини