Осем банди за домови кражби върлуват в София

  • 08 август 2012 19:52

  • 1660
  • 0
Осем банди за домови кражби върлуват в София
©

Осем банди за домови кражби върлуват в София.

Само за една нощ миналата седмица 8 жилища бяха разбити в различните части на града. Бандите често се сформират за определен удар, а след него се разпадат.

Професионалистите в занаята работят само по конкретна информация за вещ или суми, които жертвата им притежава. А най-добрите често гастролират и в чужбина, като предпочитат Гърция.

В летния сезон повечето заработват на морето, по покана на местния контингент. И все пак според полицията, тези, които са в София, най-често нападат жилища в южните квартали на града.

С лекота обезвреждат аларми, охранителни камери, кучета пазачи. Със завидна ловкост прескачат огради, разбиват врати, ключалки, отварят прозорци. С уменията на акробати се спускат през балконите. Такива са хората, които проникват в домовете ни.

„Алпинисти не мога да кажа на 100 % , но хора, които имат такива умения - да. Също има хора, които могат да се катерят от първия до петия етаж. Това са вече нали на подготовка на дадения човек. Така, че имаме такива случаи, които жилища са обирани като се спускат и с въже - от покрива на долния етаж”, разказа пред БТВ началникът на сектор „Престъпления против собствеността" СДВР Янко Янколов.

Най-често крадците работят с конкретна информация и по поръчка, информира още БТВ.

„Дадена група има конкретна информация за някакъв обект и ако проникването е малко по-трудно, може и така да се каже, да си прибави някакъв нов член, който има специални умения примерно, за да отключи дадена тераса. След това повече не е засичан със тях”, каза Янколов.

Цел на наглите апаши бил и актьорът Николай Кипчев. Разделя се със семейните бижута и замалко не се сблъсква с крадците.

След като видял снимки на съпругата си, разпилени по стълбището, намерил апартамента си обран. Кражбата остава в графата неразкрити.

Най-добрият съвет да се предпазим от наглите апаши е да инвестираме повече в охраната на дома си, като не пропускаме застраховката на имуществото и разбира се да не държим вкъщи скъпи вещи и големи суми пари.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1660 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини