Потушават окончателно пожара край Белица

  • 08 август 2012 16:57

  • 770
  • 0
Потушават окончателно пожара край Белица
©

Горският пожар между белишките села Бабяк, Лютово и Гълъбово е локализиран към 15.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. В момента се доизгасяват отделни участъци, а в овладяването на огъня днес се включиха над 500 души.

На терен работят екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР, служители от горските стопанства, два вертолета, модул за гасене на горски пожари от Министерството на отбраната и доброволци. Общата площ, която огънят обхвана, е около 4000 декара. Благодарение на добрата координация и взаимодействието между институциите и органите на местната власт пожарът не засегна населени места.

Продължава гасенето на огъня в района на хижа „Соколница”, местността Чуй дере, над село Асен, община Павел Баня. Пожарът е на площ около 200 дка. Горят предимно сухи треви и храсти, засегнат е и участък от гората, но там пожарът е низов. Местността е скалиста и достъпът на хора е затруднен, а на техника е невъзможен. В гасенето участва три екипа от пожарната в Стара Загора и 50 военнослужещи. Пожарникари и работници от горското стопанство гасят пожар между Велинград и Юндола. Горят около 15 декара млади борови насаждения. В момента се извършват просеки за ограничаване на пожара. Усилията са насочени към пресичане на огъня в посока 100- годишна борова гора.

Пожарите в община Мъглиж и в пазарджишкото село Черногорово окончателно са ликвидирани. Продължава работата на екипи от ГДПБЗН по доизгасяването на локализираните пожари в местността „Саята”, близо до град Девин, в землището на с.Левци, общ. Ардино и на с. Златолист, общ. Крумовград. В районите на горските пожари тази нощ ще останат дежурни групи за наблюдение на тлеещите огнища.

Последвайте канала на

Novini.bg
770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини