Комисията "Коларов" има спешна нужда от ремонт

  • 22 юни 2011 18:48

  • 975
  • 3
Комисията "Коларов" има спешна нужда от ремонт
© Булфото

Тази позиция изрази новият председател на комисията Тодор Коларов след заседанието на вътрешната парламентарна комисия, в което участва.

Депутатите от комисията одобриха на първо четене проектозакона, по-известен като „Попова", с който ще въведе принципа на „гражданската конфискация", която ще позволи отнемане на незаконно придобито имущество и без влязла в сила присъда по наказателно дело.

Тодор Коларов, който пое поста на освободения Стоян Кушлев през април, призна, че е разговарял с членовете на комисията, избрани от Народното събрание и не може да работи в екип с двама от тях - Николай Желев и Красимир Тодоров.

„Мисля, че комисията се нуждае от много бърз ремонт. Съставът на комисията се нуждае от много бърза подмяна, защото в този й петчленен състав няма реформаторско мнозинство", беше коментарът на Тодор Коларов по повод хората, които ще изпълняват новия закон след приемането му, съобщи Дарик.

„Разговарях конкретно с членовете на комисията, които са избрани от парламента и аз смятам, че от тримата членове с двама от тях не мога да работя в един екип", допълни той.

Тодор Коларов уточни, че няма никакви правомощия по отношение на членовете на комисията, защото те се избират от НС. „Тук въпросът е да се поеме отговорността за това, че както знаете парламентът не прие доклада на комисията. Това е един сигнал към членовете - те трябва да предприемат съответни действия и да поемат своята отговорност", допълни председателят на комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност.

По думите на Тодор Коларов всяко забавяне оказва изключително отрицателно въздействие върху работата на комисията. „Необходимо е от сега да започнем подготовка за работата, която ще имаме след шест месеца, надявам се с приемането на новия закон. Отсега трябва да подготвим почвата, за да можем от 1 януари 2012 г. да започнем ефективното прилагане на новия закон. Това нещо при настоящите обстоятелства няма как да стане по мое мнение", допълни още председателят на комисията, станала вече по-известна като комисията „Коларов".

През юли 2010 г., когато преизбра за втори мандат вече бившия шеф на комисията Стоян Кушлев, Народното събрание избра Антоанета Цонкова за заместник-председател на комисията. Тогава депутатите избраха и двамата нови членове на орган, натоварен със задачата да установява имуществото, придобити от престъпна дейност - Николай Желев и Красимир Тодоров.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
975 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
fire4o

2011.08.31 | 11:02

1
Явно появи се втори кушлев, май тия двамата не искат да играят по неговата свирка и сега са му неудабни, в предишната комисия една друга личност пречеше на кушлев. По слухове, май в тази комисия с идването на американския емисар стават страшни неща. Интересно с какво му попречиха, защо не казва, били причина за непримането на някакъв доклад, ами по писанията те са само от 5 месеца, пък има и още два членове, как ще отговарят за цяла година. Къде е тяхната отговорност.Ми, вие журналята намерете ги тези двамата и ги питайте. Като сте казали А пък карайте до Я. Явно новият коларов е стария кушлев, но само много по млад.
OK!

2011.08.31 | 11:02

3
OK! G-n Kolarov!
OK!

2011.08.31 | 11:02

2
OK! G-n Kolarov!

Добави коментар

Водещи новини