Делян Добрев: Свитото потребление не е нещо лошо

  • 05 август 2012 13:18

  • 1167
  • 4
Делян Добрев: Свитото потребление не е нещо лошо
©

Свитото потребление в средносрочен план не е нещо лошо, лошото е, че в краткосрочен план то вреди на икономиката. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: в предаването „Неделя 150” на БНР.

Добрев заяви, че в министерството е изготвен законопроект за Закон за насърчаване на инвестициите в страната, който ще бъде разгледан на първо четене на първото заседание на Народното събрание през септември. Една от най-важните според министъра точки касае мерките, които се отнасят до инвеститори, разкриващи работни места в страната и развиващи определено производство - за период от две години работодателите ще бъдат освобождавани от заплащане на осигуровки за наетите лица. По думите на министър Добрев, това би намалило разходите за човешки ресурси с около 18% за този период. Такава практика е използвана и изпробвана в Сърбия, отчасти и в Румъния.

Министър Добрев отбеляза като положителен сигнал за развитието на българската икономика факта, че за първите шест месеца на тази година преките чуждестранни инвестиции в страната са седем пъти повече, отколкото за същия период на миналата година – повече от 470 милиона лева.

Що се отнася до референдума за строителството на АЕЦ „Белене”, той посочи необходимите условия за осъществяването на този проект: смесено финансиране – европейско, българско и руско; ниски лихви на привлечените средства от порядъка на 4% и проекта да бъде сключена в срок. Съвкупност от всички тези благоприятни фактори, по думите на министър Добрев, обаче, е малко вероятно да бъде постигната, което означава, че „Белене” ще струва най-малко 20 милиарда лева.

„До момента, в който АЕЦ „Белене” е готова, нищо чудно цената на слънчевата енергия да е много по-ниска – вятърната вече е по-ниска – отколкото средната цена на централата. Тези факти са много важни и те трябва да се знаят, за да вземат хората информирано решение”, категоричен бе министърът на икономиката.

Последвайте канала на

1167 4

Коментари 4

Добави коментар
dan

2012.08.19 | 16:21

4
Деляне,ти от коя дупка изпълзя?!!
Ей Деляне педалче мазно

2012.08.19 | 16:21

3
Делян Добрев: Свитото потребление не е нещо лошо Направо е трагично зле даже си нямаша и на идея колко е зле ! Не е лошо свито потребление ако сме бананова република в която хората живеят в гората като Тарзан !

2012.08.19 | 16:20

2
Делянчо-педалчо се опитва да върви по стъпките на предшественика си - Трайков. Но докато Трайков каза една истина - "по-добре сива икономика, отколкото никаква икономика", то това мозъчно разтройство, сътворено от Делянчо, както и да го погледнеш - си е пълна простотия...
говедо, министър, гръмни се да направиш добро

2012.08.19 | 16:20

1
ДЕЛЯНЧО, ИДИ ГО КАЖИ ТОВА НЯКЪДЕ ИЗ из другите страни на ЕС!!!! К,как да не е лошо нещо свитото потребление бе, педераст долен? Какво е социалната държава ако не държава, която ПОЛАГА ГРИЖИ за хората да имат топлина, храна и сух, комфортен дом В 21 век, БЕ ИДИОТ с идиот НЕЩАСТЕН! АМАН ОТ ПИКЛИВИ, КУХИ ПЕДЕРАСТИ-ГЕРБАРИ-СИНИ КОМУНИСТИ! Вие вече наистина сте генно модифициран изчадия с ИЗРЯЗАНА СЪВЕСТ! Ще мрете в ада на вашите грехове ВОВЕКИ!

Добави коментар

Водещи новини