Северна Корея иска храна и гориво от ООН

  • 03 август 2012 13:08

  • 880
  • 1
Северна Корея иска храна и гориво от ООН
©

Северна Корея потърси хуманитарна помощ от ООН след опустошителните наводнения миналия месец, съобщават чуждестранните медии.

Властите в Пхенян са заявили, че имат нужда от спешни доставки на храна и гориво, след като наводненията причиниха смъртта на близо 120 души и оставиха хиляди други без дом.

Най-тежко пострадали са провинциите Южен Пхенян и Кангуон, чиито жители се нуждаят спешно от храна и чиста вода. На място съществува риск от разпространени на зарази заради преливащи отходни води, отбелязват още наблюдателите на ООН.

Международни хуманитарни организации вече набират провизии и дарения, а „Червения кръст” ще дари близо 300 хил. долара на пострадалите.

Последните наводнения нанесоха сериозни щети и на без това страдащото селско стопанство в страната. Северна Корея се бори с невъзможността да изхранва 24 милионното си население, а доклад на ООН от миналия месец сочи, че повече от половината граждани страдат от хроничен глад.

Последвайте канала на

880 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.06 | 08:32

1
Не знам,кое как е,но имам братовчедка,която е мед.сестра от 20 год в Пхенян(мъжа и е руснак и е зъболекар).Преди 1мес.си замина,но изобщо не разказваше,че там се случват такива катаклизми.На кого да вярва човек?

Добави коментар

Водещи новини