Божидар Димитров: Археологическите обекти носят повече приходи отколкото един завод

  • 03 август 2012 10:41

  • 747
  • 4
Божидар Димитров: Археологическите обекти носят повече приходи отколкото един завод
©

Големите инвестиции на българското правителство в археологическите разкопки по Черноморието, вече дават резултат. това заяви проф. Божидар Димитров пред камерите на TV7. Според него мощите и вампирите, открити в Созопол, носят повече пари, отколкото един средно голям завод. В момента Димитров работи по програмата на правителството "Виа понтика", благодарение на която се разкопават 10 обекта по Южното Черноморие. Той е координатор на работата по археологическите паметници.

Професорът разкри, че перлата на тези разкопки е крепостта Акра, която е на нос Акин, близо до Черноморец. Градът е идеално запазен и е умален вариант на италианския Помпей. Димитров подчерта, че вече много чуждестранни туристически агенции поставят вампира от Созопол на едно от челните места на атракциите по света.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
747 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.08.05 | 14:04

4
простете му казал го е в алкохолно опиянение; ако входа за тревясъл терен е 1лв. добре, но като ти поискат 10лв. за да преминеш през змиярник неокосен, за да стигнеш до гробницата в Свещари е лошо.
ФАФА

2012.08.05 | 14:04

3
тоз пък и той политическа курва даваща мнението си, което е наймалкото намълно НЕКОМПЕТЕНТНО!
ХА-ХА ГОЛЯМ МАЙТАП

2012.08.03 | 14:17

2
Божидар Димитров: Археологическите обекти носят повече приходи отколкото един завод Тоя съвсем изкукурига я да вземе да пита в Германия , Япония или в Тайван колко печелят от производството на автомобили, компютри , GSM-и , камиони или от оръжейният бизнес тия глупаци ( сини или червени комунисти които се изредиха за последните 22 години включително и настоящите и всички свързани със тях ДС олигарси и ДС мафия кога са строили заводи и от колко от останалите все още работещи такива са съумяли да спечелят пари като изключим парите които не са платили на работниците си а са си спестили и ги водят печалба ) ?
Мнение 2

2012.08.03 | 14:17

1
Седи на входа на музея някой пенсионер и продава билети за по левче за да гледат туристите каманаци и треволяк и цалата тая работа ако е по-печеливша от завод за лекарства или телевизори например Божо съвсем се побърка той си мисли че като е професор по история това го прави капацитет и по бизнес,икономика или инженерни науки . Как е тръгнал ще вземе да дава акъл как да се строят магистрали или АЕЦ Белене ( примерно ако решат да строят ) .

Добави коментар

Водещи новини