Окошариха лихвар поискал 40 бона лихва за 3 000 лв. заем

  • 02 август 2012 15:23

  • 1052
  • 1
Окошариха лихвар поискал 40 бона лихва за 3 000 лв. заем
©

Криминалисти на СДВР разкриха авторите на жилищна измама, съобщиха от пресцентъра на МВР. В началото на юни 55-годишна жена потърсила помощ в полицията, след като попаднала в измамна схема на двама непознати. Тя разказала, че през 2011 година обявила за продажба в интернет апартамент в „Красна поляна”.

Скоро след излизането на обявата по телефона й позвънил мъж, който се представил за адвокат и заявил, че се интересува от обявата. Двамата се срещнали и жената извадила копия на всички документи за жилището. Мъжът се съгласил да купи апартамента, но имало неизчистени сметки за консумативи, които възлизали на 3000 лева. Тъй като собственичката не разполагала със средства, купувачът й предложил да я срещне с негов приятел, който да й даде кредит срещу лихва от 300 лева. Договорът бил подписан и заверен от нотариус. Когато жената събрала сумата и поискала да върне парите на кредитодателя, той й заявил, че лихвата за всеки ден е 300 лева и завел изпълнително дело срещу нея за 43 000 лева.

Така на собственичката бил наложен запор както над семейния апартамент, така и над картата й, по която й превеждали заплатата, а от банковата й сметка чрез частен съдебен изпълнител били изтеглени 13 500 лева.

По случая било образувано досъдебно производство. В хода на разследването криминалистите влезли в дирите на двамата извършители - Е.М. на 47 години от София, който се представил за адвокат и съучастникът му Р.Щ. на 28 години. Двамата са криминално проявени - Е.М. е регистриран многократно за измами, а Р.Щ. на 28 години - за кражби и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.
Материалите са докладвани на софийската районна прокуратура. На Е.М. е наложена мярка „парична гаранция” от 5000 лева. Съучастникът му ще бъде привлечен в качеството на обвиняем по чл. 210 ал. 1 от НК. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Novini.bg
1052 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.10 | 23:42

1
Долна ,помиарска измет.Такива,като вас,трябва да им се трошат ставите,кост по кост,докато се превърнете в тотални инвалиди,а сега какво...дела.обжалване от други подобни адвокатски тарикати,и ДОЛЧЕ ВИТА.

Добави коментар

Водещи новини