Ректорът на СУ: БНТ уронва престижа на университета

  • 02 август 2012 13:40

  • 3543
  • 0
Ректорът на СУ: БНТ уронва престижа на университета
© Булфото

Ректорът на Софийски университет "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев изпрати писмо до генералния директор на БНТ г-жа Вяра Анкова. Повод за това е недоволството му във връзка с начина, по който са били отразени резултатите от първото класиране на приетите студенти в СУ.

В писмото проф. Илчев пише, че "репортерката, отразила събитието, заблуди българската общественост, като поднесе манипулираща и уронваща престижа на Софийския университет информация за нулева година в Химия и Физика". По думите на ректора на университета, приемът и класирането вървят както всяка година, като дори за Факултета по химия и фармация броят на кандидатите е по-голям от миналата. Според него, чрез репортажа е нанесена обида на кандидат-студентите и техните родители, както и на преподавателите от Физически факултет и Факултет по химия и фармация.

"Едва ли е нужно да напомням, че Софийският университет е единственият български университет, който присъства на почетно място в международните класации и това в немалка степен се дължи на научната и образователна дейност на колегите от двата факултета. Манипулацията е атака срещу Софийския университет", коментира проф. Илчев.

Той настоя в емисията "По света и нас" тази вечер от 20.00 ч., по същото време, в което е излъчен репортажа от 1 август, да бъдат поднесени извинения към кандидат-студентите, техните родители и преподавателите от СУ.

 

Последвайте канала на

3543 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини