Twitter вече следи популярността на Барак Обама и Мит Ромни

  • 02 август 2012 12:46

  • 484
  • 0
Twitter вече следи популярността на Барак Обама и Мит Ромни
©

Twitter откри на сайта си специална страница Political Index, която позволява да се проследява популярността на двамата кандидати за президент на САЩ- демократът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и републиканецът Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на.

Успешността на кандидатите се оценява на базата на анализ на милионите туити, се казва в съобщение на мрежата. „Политическият барометър" определя емоционалната окраска на всички, които имат някакво отношение към двамата претенденти и са изразили това в Twitter. Рейтингът на кандидатите се определя по скала от 1 до 100. Колкото е по-висок бала, толкова е по-добро отношението на ползвателите към единия или другия претендент.

Например, днешните 26 оценки на Ромни означават, че към бившият губернатор на Масачузетс отношението е средно позитивно.

Действащият президент Обама изпреварва съперника си с 44 бала. За анализа на успеха на кандидатите за президент на Америка се използва сложен алгоритъм, при който не се взимат под внимание участието на хора, които рядка пишат за политика.

Последвайте канала на

Десислава Станева
484 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини