Башар Асад: Битката с бунтовниците ще реши съдбата на Сирия

  • 01 август 2012 14:21

  • 692
  • 0
Башар Асад: Битката с бунтовниците ще реши съдбата на Сирия
©

Сирийският президент Башар Асад подчерта пред войските си, че тяхната битка срещу бунтовниците ще определи съдбата на Сирия.

Държавният глава разпространи писмено послание до сирийските въоръжени сили, но в него няма индикации къде се намира Асад две седмици след бомбеното нападение в Дамаск, отнело живота на четирима негови приближени, предаде Ройтерс. "Във войната, в която е въвлечена нашата страна и в битката срещу престъпни и терористични банди, армията доказа своя характер", посочва Асад, цитиран от АП. Той допълва, че самият сирийски народ е показал, че се подчинява лесно на чужди заговорници. Посланието беше отправено по повод 67-ата годишнина от основаването на сирийската армия, която Асад нарича щит срещу чуждите заговори.

В посланието си Асад твърди още, че чужди врагове използват вътрешни агенти, за да организират заговори за подкопаване на стабилността на страната, допълва АП. След атентата в Дамаск Асад не е говорил на публична проява. Днешното му послание идва в момент, когато двете страни в сирийския конфликт водят ожесточени сражения в сирийския град Алепо. По данни на ООН правителствени изтребители обстрелват райони на града, където има разположени бунтовници. Самите бунтовници среди говорител на ООН вече разполагат и с тежки оръжия.

В посланието се казва, че сирийските сили са изправени срещу терористични престъпни банди.

Последвайте канала на

БТА
692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини