Десислава Атанасова отчете масови нарушения в болниците

  • 01 август 2012 13:36

  • 671
  • 0
Десислава Атанасова отчете масови нарушения в болниците
©

В периода от 1 януари 2012 – 31 юли 2012 г. са направени 16 проверки, седем, от които са по организация на административната дейност, каза министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, при представяне на резултати от проверки в лечебните заведения.

"Констатирани са пропуски в лечебните заведения, например нарушения на търговския закон. Има случаи на сключване на договори на дъщерни дружества със срокове по-дълги от три години, което е нарушение. Установени са нарушения във вътрешните правила на съвета на директорите на лечебните заведения. За някои болници са дадени становища.

Има нарушения и по Закона за финансово управление и контрол – не се извършва предварителен контрол, не са въведени вътрешни правила за мониторинг. Установени са нарушения на Закона за обществените поръчки. Почти при всички лечебни заведения е налице разделяне на обществените поръчки. Друго установено нарушение е, че в някои болници няма разписани правила за приемане на дарения. Установени са нарушения по гражданските договори. Налице са нарушения на допълнителните възнаграждения на персонала в някои лечебни заведения. Установено е неспазване а финансова дисциплина при разходване на средства", посочи Атанасова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
671 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини