Басистът на Blur на почивка в Родопите

  • 31 юли 2012 19:58

  • 839
  • 0
Басистът на Blur на почивка в Родопите
©

Почти всеки, на който споменах, ме поглеждаше с недоверие и казваше: "България? Защо?" Е, аз им отговарях – България има най-важното. Избрах България заради фантастичния успех на националния й отбор по футбол през 1994 г., а също и защото е била дом на траките и е била оформена от велики империи като римската, турската, арабската и не на последно място комунистическата.

Така започва разказът си басистът на британската банда Blur Алекс Джеймс, който наскоро почивал в село Гела заедно със семейството си, пише inews.bg, позовавайки се на британското издание Daily Mail.

"Нещо повече, мястото, където бяхме, се разказва, че е родното място на Орфей. Така че ние очаквахме велики неща, още когато отлетяхме за Пловдив - втория по големина град на България, където спряхме за обяд", продължава разказа си басиста.

Алекс разказва, че е очарован от напитките и храните у нас. "
От момента, в който патладжанът бе сервиран, аз знаех, че ни очаква една добра седмица." Джеймс е харесал много българските супи, сирена, салати, скара. "Това бяха едни от най-добрите ястия, които съм ял през цялата година."

Алекс си спомня, че са се разхождали по калдъръмените улички на Пловдив. След което са се отправили към Родопите. Джеймс и семейството му отсядат в с. Гела. "Къщата, която останахме, бе в съвършен порядък. Тя имаше всички екстри: две джакузита, басейн, камини, заедно със селскостопански инвентар."

"Дори бараката в съседство, направена от дъски, изглеждаше добре", учудващо споделя Алекс Джеймс.

Семейството му се е насладило и на ски пистите в Родопите. Той отбелязва, че се е сдобил със ски екипировка за малко пари, като определя времето в България като "непредвидимо". Температурите варират от - 20 C до +40 C, отбелязва още Алекс.

"Аз дори видях трабант", продължава разказа си басистът на Blur.

"Въпреки че страната е част от ЕС, хората са бедни и те все още използват коне да орат нивите си." Джеймс се е насладил и на СПА услугите у нас, които определя като "отлични и евтини".

Почивката е продължила с български гозби. "Дори обикновено звучащи неща, като например боб чорба, бяха истинска наслада".

Алекс е опитал и българското вино, като отбелязва, че дори и успял да напълнее след престоя си в България.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
839 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини