Пиян 70-годишен шофьор блъсна човек и избяга

  • 31 юли 2012 12:08

  • 657
  • 0
Пиян 70-годишен шофьор блъсна човек и избяга
©

Пиян 70-годишен шофьор е блъснал младеж и избягал от местопроизшествието в Шумен, съобщиха от ОДМВР в Шумен. След бързи действия на полицията е установен и задържан водачът, който е блъснал пешеходеца.

Сигнал за инцидента е подаден около 21.05ч на телефон 112 от очевидец на произшествието. Съобщено е, че в Шумен на ул. ”Ген. Скобелев” лек автомобил с неустановена марка и модел блъснал пешеходец и избягал в неизвестна посока. Очевидец е подал три цифри от регистрационната табела на автомобила. Предприети са заградителни действия около мястото на инцидента, всички патрулни автомобили са започнали издирване на евентуалния извършител. Няколко автомобила, отговарящи на описанието, са щателно проверени. Екип от сектор „Пътна полиция” е преследвал до село Панайот Волов автомобил, отговарящ на описанието, но при извършената проверка не са констатирани нанесени макар и минимални материални щети по него, следствие на удара.

След проведени оперативно-издирвателни действия и след проверка на различни марки автомобили в комбинация с различни цифри на регистрационните номера полицейските служители открили автомобил скрит в гараж, с белези от пътнотранспортно произшествие. След направения оглед е установено, че предното обозно стъкло на автомобила е спукано, като по него капки кръв. Изяснена е и фактическата обстановка.

Около 21.00 часа водачът С.М. на 70 години от Шумен управлявал автомобила си „Фолксваген Голф” със скорост, несъобразена с пътните условия, блъснал преминаващия пешеходец и напуска произшествието. Пострадалото 16-годишно момче е откарано в МБАЛ- Шумен, където след преглед е установена фрактура на десен крак и лицеви костици. Настанен е за лечение без опасност за живота. Установено е, че водачът на автомобила е бил в дома си, изпробван е с дрегер, който отчел 0,73 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в Районно управление „Полиция”- Шумен. Започнато е досъдебно производство.

Последвайте канала на

657 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини