Семерджиев: АЕЦ „Белене” няма да натовари енергийната система

  • 31 юли 2012 11:11

  • 997
  • 2
Семерджиев: АЕЦ „Белене” няма да натовари енергийната система
©

"Трябва да се изчака със строителството на АЕЦ „Белене”, докато не се появи реален инвеститор", заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев пред журналисти.

"Изграждането на която и да е централа, в това число и ядрена, трябва да се съобразява с реалностите на пазара. Най-важното условие за инвеститора е дали може да реализира това, което произвежда и да си върне инвестицията. Ако се намери инвеститор, който е съгласен да изгради такава централа и счита, че може да си върне инвестицията, разбира се, че трябва да се направи", заяви той.

Семерджиев каза, че АЕЦ „Белене” няма да натовари енергийната система, защото няма да има дългосрочен договор за изкупуване на енергията.

"Дори и да се изгради, ще е риск за самия инвеститор. Повече няма да има дългосрочни договори както в „Марица изток 1” и „Марица изток 3”, които също ни натоварват в крайната цена", заяви Ангел Семерджиев.

По думите му, договорите са подписвани преди доста години при други обстоятелства и регулаторът ще се опита да преразгледа параметрите, които е възможно, с оглед настоящите условия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
997 2

Коментари 2

Добави коментар
ВРЕМЕ Е ЗА Т............

2012.08.02 | 10:06

2
МАМАВИ ДЕВА И МАФИЯТА...РАЗТРОГНЕТЕ ДОГОВОРИТЕ С МАРИЦА "И" 1 и 3 ПЛАТЕТЕ ИМ ПО 400,500 МИЛ. ОБЕЩЕТЕНИЕ ПО ДОГОВОРИТЕ И СЛЕД ЕДНА ГОДИНА ТОКА МОЖЕ ПАК ДАСЕ НАМАЛИ С 15% НО МАРИЦА ТОГАВА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕДЛАГА НА ПАЗАРА ТОК ЦЕНИ ПО КОНКОРЕНЦИЯТА ОТ ДРУГИТЕ ЦЕНТРАЛИ И ЩЕ СПЕСТИТЕ НА НАРОДА НАД 20 МИЛЯРДА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 15 ГОДИНИ..АКО ИСКА БОКО И ДЪРЖАВАТА ВИНГИ ИМА НАЧИНИ ДА СИ ДЪРЖАВНИК И МЕЛЕШ ЗА НАРОДА, А НЕ САМО ВДИГАТ РАМЕНЕ И ДОГОВОРИ НА ПРЕДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА И ТИ КАЗВЪТ ДАЛАВЕРАТА НЕ-МОЖЕ ДА Я СПРЕМ ТОЧНО НИЕ...
dan

2012.08.02 | 10:05

1
Абе тоя няма ли кой да го застреля?!!

Добави коментар

Водещи новини