Мит Ромни пристигна в Израел

  • 29 юли 2012 09:19

  • 778
  • 0
Мит Ромни пристигна в Израел
© Getty Images/Guliver

Кандидатът на Републиканската партия в САЩ за президентските избори през ноември Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на, пристигна снощи в Израел, предаде Асошиейтед прес.

Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на според АП е отдавнашен приятел на израелския премиер Бенямин Нетаняху. На насрочената за утре официална среща между двамата се очаква Ромни да засили критиките си по адрес на администрацията на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият за политиката спрямо Израел и за провала в усилията да бъде сложен край на иранската ядрена програма. Днес Ромни ще се срещне и с президента на Израел Шимон Перес. По-късно през деня Ромни ще посети Рамала за разговори с палестинския премиер Салаам Фаяд.

Израелският политически наблюдател Авраам Дискин заявил пред АП, че Ромни ще бъде посрещнат в Израел много "ентусиазирано", както заради последователните му произраелски изказвания, така и защото "той не е Обама". Обама досега не е бил в Израел като президент на САЩ. "Онова, от което се интересуват израелците, е Израел. Ромни заема подчертано произраелски позиции и е много подозрителен към арабския свят. А израелците се отнасят със силни подозрения към Обама", подчертал Дискин.

В опит да изпревари визитата на Ромни в Израел, Белият дом обяви, че президентът е подписал закон за разширяване на сътрудничеството между САЩ и Израел във военната и цивилната сфера. Въпреки този ход Ромни се надява, че с посещението си в Израел, което ще подчертае произраелските му позиции, той ще успее да привлече гласовете поне на част от евреите, привърженици на Демократическата партия в САЩ, както и на евангелистките християнски общности, които активно подкрепят Израел.

Последвайте канала на

БТА
778 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини