Луксозните имоти на номенклатурата излязоха на пазара

  • 22 юни 2011 07:27

  • 1981
  • 0
Луксозните имоти на номенклатурата излязоха на пазара
© Интернет

Наред с офертите за продажба на апартаменти в кооперацията на примата на родната естрада Лили ИвановаЛили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи на ул. „Оборище" в зоната около Докторския паметник се оферират още няколко жилища.

Едно от тях с площ от 180 квадрата е било продадено преди броени дни за 430 000 евро. Друга от офертите е в жилищна сграда на ул. „Велико Търново", в която имат апартаменти бившият червен стратег Александър Лилов и други висши номенклатурни кадри на тоталитарната партия.

Доскоро нямаше предлагане около Докторския паметник и се налагаше да отговаряме отрицателно на запитвания на наши клиенти, искащи да се сдобият с имот в тази най-престижна част на София, каза Весела Илиева, изпълнителен директор на агенция Unique Estates. С увеличаване на броя на офертите на луксозни имоти в столицата нарастват и претенциите на купувачите. Сега сделка се сключва не след 4-5 огледа, а след 14-15. Клиентите имат избор и не бързат да купуват, добави тя.

Според Илиева нараства и предлагането на ипотекирани луксозни имоти от страна на бизнесмени, имащи да изплащат големи кредити. Притиснати от обстоятелствата, продавачите свалят 30, дори 40 процента от цената, уточни брокерката. Често имотите не могат да се продадат, защото банките кредиторки имат изисквания ипотекираният имот да се продаде по-скъпо, за да се покрие вземането, добави тя.

Близо две трети от клиентите първо проверяват в Интернет дали има на пазара имот, който ги интересува и затова за сегмента е особено важно в сайтовете на агенциите да има много информация, смятат от Unique Estates.
Данните на агенцията сочат, че в луксозния сегмент повечето сделки са с обзаведени апартаменти.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини