ВАС потвърди уволнението на съдия Мирослава Тодорова

  • 26 юли 2012 18:19

  • 933
  • 4
ВАС потвърди уволнението на съдия Мирослава Тодорова
© Булфото

Съдът приема мотивите на тричленния състав на Върховния административен съд, който също отказа да спре изпълнението на уволнението на Тодорова.

"На следващо място, за да отхвърли искането на частната жалбоподателка, тричленният състав е приел, че в случая същата е следвало да докаже наличие на предвиденото в хипотезата на чл.166 ал.2 АПК – причиняване на оспорващия значителна или трудно поправима вреда, а такива твърдения и съответно доказателства не са представени по делото", пише в определението на съдебния състав.

Прието е, че безспорно в резултат на решението на ВСС, всички наказателни дела, по които е даден ход на съдебното следствие с участието на съдия Тодорова ще започнат отначало и това ще се отрази неблагоприятно както за страните по тези дела, така и за останалите съдии в Софийски градски съд.

Тричленният състав е отчел, че тези основания за спиране на допуснатото по закон предварително изпълнение на решението на ВСС са свързани с евентуално защитим държавен и обществен интерес, пише още в мотивите си съдът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
933 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
общак

2012.07.27 | 18:48

4
С КАКЪВ КЕФ БИХ Я ПРЕБИЛ С ЛОПАТАТА
Мен

2012.07.27 | 16:10

3
Довиждане, мършо долна.
ggg

2012.07.27 | 16:10

2
Една от корумпираните...
потърпевш

2012.07.27 | 16:10

1
Да, формално уволнението й ще доведе до проблеми с делата,в които тя е учавствувала,но това е малка беда сравнена с оставането й. Преди 20 г. заради такива като нея протакайки наше гражданско дело 15 г. АЗ И СЕМЕЙСТВОТО МИ ИМИГРИРАХМЕ ЗАВИНАГИ ОТ БЪЛГАРИЯ. Аз и жена ми имаме по две висши образования,голям практически опит и веднага се реализирахме. Оценени сме и възнаградени достойно.И трите ни деца завършиха престижни университети и за успешната им реализация има публикации в медиите. Ако в съдебната система нямаше такива като визираната личност НИЕ НЯМАШЕ ДА НАПУСНЕМ БЪЛГАРИЯ !!! И НИЕ И ,ДЕЦАТА НИ ЩЯХМЕ ДА РАБОТИМ В БЪЛГАРИЯ И ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!! Така,че вредите на обществото които нанасят магистрати като нея ИМАТ МНОГО ИЗМЕРЕНИЯ. Пожелавам на българите и България ПО-СКОРО И НАПЪЛНО ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ХОРА КАТО ТАЗИ.

Добави коментар

Водещи новини