Органите на 19 - годишен младеж спасяват четирима

  • 25 юли 2012 15:34

  • 1880
  • 1
Органите на 19 - годишен младеж спасяват четирима
©

Смъртта на 19-годишен пловдивчанин спасява четирима болни.

В понеделник младият мъж изпаднал в мозъчна смърт. Момчето било прието в клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия към УМБАЛ “Свети Георги” с тежка черепно-мозъчна травма. Необратимото състояние на младежа е в резултат на инцидент, поет от съда.

Вчера родителите му са дали съгласие сърцето, черният дроб и двата бъбрека да бъдат дарени. Експлантирането в Пловдив е продължило близо 36 часа. След това органите са били транспортирани в София.

“Тази нощ са извършени две трансплантации – на сърце и на черен дроб, съобщи министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. - Пациентът, на когото е направена трансплантацията на черен дроб, е на 57 години. Вече е буден, в съзнание е и се чувства добре, със стабилни показатели. Трансплантацията е извършена от проф. Спасов и екипа му в УБ “Лозенец4. В болница „Света Екатерина” от проф. Генчо Начев имаме трансплантация на сърце. Спасен е животът на 30-годишен човек. В момента пациентите са в реанимация.”

По-късно днес предстоят трансплантациите на двата бъбрека.

Изразяваме своята дълбока благодарност към близките на донора за тяхното трудно, но високохуманно решение, заявиха от здравното министерство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2012.07.30 | 09:28

1
Момчето е от Дупница, а не от Пловдив. Поклон пред доброто дело на родителите и мир на праха на Влади

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини