Продажбата на оръжия в Колорадо рязко скочи след стрелбата на кинопремиерата

  • 25 юли 2012 06:27

  • 656
  • 1
Продажбата на оръжия в Колорадо рязко скочи след стрелбата на кинопремиерата
©

Продажбата на оръжия в американския щат Колорадо се увеличи в дните след смъртоносната стрелба по време на прожекция на последния филм на Батман в град Аврора, пише "Индипендънт".

Местните власти съобщиха за голям брой магазини, са започнали извършване на проверки на миналото на потенциални клиенти.

Данните предполагат, че местните жители реагират с решимост да се въоръжат с цел самозащита. Това се случи след стрелбата в киното, при която загинаха 12 души.

Според данни на разследваща служба в Колорадо са одобрени проверки за миналото на 2887 души, които са искали да поръчат оръжие в периода между петък и неделя. Това е увеличение от 43 % в сравнение с предишния уикенд.
Докато някои политици-либерали поискаха по-силни ограничения на продажбата на оръжие за хора като заподозрения за стрелбата Джеймс Холмс, американският президент Барак Обама заобиколи въпроса за оръжейния контрол в речта си в Аурора.

Последвайте канала на

Весела Найденова
656 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хикс

2012.07.26 | 00:16

1
Трябва да бъдат повишени психологическите тестове за бъдещите притежатели на оръжие,а не да главната причина за издаване на разрешително да е някаква конкретна нужда.(както е в България - ако си материално отговорно лице (мол),бизнесмен да можеш да притежаваш огнестрелно оръжие).Всеки психопат може да извърши нещо такова,но нормалните хора няма с какво ща защитят семействата и себе си.

Добави коментар

Водещи новини