Посолството ни в Швеция няма пари за билети за закъсалите берачи на боровинки

  • 24 юли 2012 12:36

  • 1265
  • 4
Посолството ни в Швеция няма пари за билети за закъсалите берачи на боровинки
©

Посолството на България в Стокхолм, Швеция, не разполага със средства за закупуване на билети до България за изпадналите в беда български граждани, пристигнали да берат боровинки. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

В случай, че български гражданин не разполага със средства за завръщане в България, той трябва да потърси съдействие от близки и роднини. Българското посолство в Стокхолм се ангажира да предоставя актуална информация за възможните начини на пътуване до България със самолет или автобуси по различни линии, заявиха от МВнР.

Българските граждани, желаещи да заминат на сезонна работа в Швеция, трябва да имат сключени трудови договори, да разполагат с пълна информация за работодателя и да се уверят в неговата сериозност, заявиха от МВнР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1265 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.07.07 | 09:44

4
Да взема и аз да отида до Стокхолм, да се разходя и после да се наредя на опашка за обратен билет. Тези като отиват там, не си ли купуват билет за обратно?! Ама не съм толкова мургава! Вина има както компанията която уж ги е наела, както и тези които са отишли там без да са разбрали какви са условията на работа.

2012.07.25 | 12:58

3
абе оставете ги там бе.никакво връщане,да намерят да берат нещо друго,че като се върнат почват да ми берат от мазето!
Али Белрлински

2012.07.25 | 12:39

2
Има пари и самолет за хазартните играчи. Все едно те не са с тур оператор и застраховки. Освен това не са наши граждани.

2012.07.25 | 10:28

1
Що ги връщате бе? Какво като са по-сини от боровинките?

Добави коментар

Водещи новини