Испания без помощ от Европа

  • 23 юли 2012 18:44

  • 822
  • 0
Испания без помощ от Европа
©

Испания няма да иска спасителна помощ от Европа. Това стана ясно от изявлението на испанския министър на икономиката Луис Де Гиндос, цитирано от TV 7. Според него Правителството е приело важни реформи, които да укрепят икономиката на страната. Де Гиндос подчерта, че става дума за процес, който изисква време.

Изказването дойде след поредния срив на борсата в Мадрид. В началото на търговията основният индекс на Испания се срина с повече от четири на сто. Това вся смут сред инвеститорите и засили паниката не само в Испания, но и в Италия. Икономическият министър се опита да успокои обстановката като заяви, че пазарите понякога са нервни и неустойчиви без основателна причина.

След Валенсия, днес и друг регион - Мурсия, се обърна за помощ към правителството. Това допълнително влоши икономическите перспективи на Мадрид. Негативните прогнози се оказаха и причина за срив на еврото спрямо йената. Единната европейска валута стигна до 11-годишно рекордно дъно спрямо японската йена в търговията на азиатските пазари.

Последвайте канала на

822 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини