Спряха приватизацията на "БДЖ- Товарни превози"

  • 23 юли 2012 16:26

  • 811
  • 1
Спряха приватизацията на "БДЖ- Товарни превози"
©

Процедурата за приватизацията на "БДЖ-Товарни превози" е била прекратена, тъй като е останал само един кандидат. Това заяви в Русе министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, цитиран от БТА.

По думите му от шестимата кандидати, закупили документи за участие в конкурса, е останал само един и по този начин няма как да се организира "състезание" . Според министъра, инвеститорите са се отказали, заради високите критерии, които са били заложени от министерството. Според него е по- добре да се загубят два- три месеца от процедурата, но да се намира правилния купувач. 

По думите му "БДЖ-Товарни превози" и в момента е на загуба. Московски не пропусна да коментира вчерашните изказвания от БСП, че правителството продава на безценица част от държавните железници. "Искам да кажа на опонентите, които твърдят, че продаваме "Златната перла" в БДЖ, че "Товарни превози" е на загуба. Компанията имаше печалба, когато работеше "Кремиковци" и държавата я дотираше", обясни Московски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
811 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.07.23 | 22:57

1
Sysipaha go tova "БДЖ". Napravo mu ebaha maikata.

Добави коментар

Водещи новини