Инспекторатът по авторско право е извършил 357 проверки за първото полугодие

  • 23 юли 2012 14:31

  • 2002
  • 0
Инспекторатът по авторско право е извършил 357 проверки за първото полугодие
©

За първото полугодие на 2012 г. инспекторите от Отдел „Инспекторат по авторско право” към Дирекция „Авторско право и сродните му права” при Министерство на културата са извършили общо 357 проверки на територията на страната с цел осъществяване на контрол по спазване на Закона за авторското право и сродните му права и Закона за административно регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право.

Съставени са 286 констативни протокола и 89 акта за установяване на административни нарушения, издадени са общо 111 задължителни разпореждания за отстраняване на несъответствия и нарушения на закона.

Основни приоритети при извършване на проверките са борбата с използването на нелицензирани копия на компютърни програми, с препредаването и излъчването на телевизионни програми без съгласието на телевизионните организации – правоносители, с организирането на публично изпълнение на музикални произведения чрез запис и на живо без необходимото разрешение на правоносителите, както с и използването на защитени произведения в интернет среда без съгласието на носителите на съответните права.

От ведомството съобщават, че планът за действие на Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата на България за ограничаване на интелектуалното пиратство се изпълнява успешно.

Последвайте канала на

2002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини