Ръководителят на "Шериат за Белгия" бе освободен

  • 23 юли 2012 13:32

  • 697
  • 2
Ръководителят на "Шериат за Белгия" бе освободен
©

Ръководителят на екстремистката ислямистка групировка "Шериат за Белигия" (Sharia4Belgium) Фуад Белкасем е освободен от затвора с решение на съдебна инстанция в Антверпен, съобщи вестник "Дерниер йор".

За да бъде пуснат, той се е съгласил на три условия - да няма повече контакти с ислямистката организация, да се явява на призовките на полицията и да не дава интервюта, което според медията означава забрана да изразява публично мнението си. През миналата година Белкасем бе осъден за пореден път за насаждане на омраза чрез множество изяви, включително в ЮТюб. Днешното решение може да бъде обжалвано в следващите 24 часа от прокуратурата. Преди месец Белкасем бе осъден на половин година затвор след размириците в квартал "Моленбек" в Брюксел през юни, в които дейно участва. Напрежението бе предизвикано от случай на нарушаване на влязлата преди година в сила забрана за носенето на бурка на обществени места.

През 2009 г. Белкасем бе осъден на осем месеца затвор за три отделни случая на спречкване и отправяне на обиди към полицаи. Преди дни местните медии съобщиха, че белгийските служби работят по информация, че "Шериат за Белигия" вербува младежи за извършването на терористични актове, като ги праща на обучение в Йемен и Чечения. В публикациите тогава се посочваше, че през май двама белгийски граждани са били арестувани в Йемен заради връзки с терористичната организация Аш Шабаб.

Последвайте канала на

БТА
697 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мен

2012.07.24 | 03:49

2
Имах впредвид да вземете ковчези на децата си. Вземете им мярка днес - докато ги гръмнат няма да порастнат много...
Мен

2012.07.24 | 03:49

1
Няма ли да е по-лесно просто да го убият, заедно с всички младежи, които вербува и които, бъдете сигурно мили европейци, че утре ще взривят децата ви пред училище... Купете им ковчези.

Добави коментар

Водещи новини