Цветанов: Взривът е бил планиран точно за конкретния момент

  • 20 юли 2012 12:00

  • 5528
  • 23
Цветанов: Взривът е бил планиран точно за конкретния момент
© Булфото

Все още не е известен атентаторът от Бургас, но информациите, появили се в медиите, за връзка със затвора в Гуантанамо са неверни.

"Моля всички да бъдат много прецизни, когато говорим на тема тероризъм и терористични клетки", каза в началото на извънредния брифинг министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той съобщи, че това е последната извънредна пресконференция, защото няма никаква допълнителна информация, която може да се даде на обществото заради следствената тайна.

Цветанов поясни, че вече делото за терористичната атака е иззето и се контролира от Националното следствие.

Министърът на вътрешните работи каза също така, че разпитите, които са извършени са били много ползотворни, защото са помогнали за разследването. "В момента няма да споменаваме фирми и лица, с които сме провели свидетелските показания", информира Цветанов. По думите му, събраната информация е огромна по обем и благодарение на нея органите на реда са могли да получат подробности за терориста.

Цветанов потвърди, че Равда е едно от предполагаемите места, където лицето, което се взриви на 18 юли на летище Бургас, е пребивавало. Той поясни, че все още има много работа по този въпрос. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа съобщи, че със сигурност престоят на терориста на територията на България със сигурност е минимум 4 дни. Всички други подробности ще бъдат допълнително проверявани.

Вътрешният министър каза отново днес, че със сигурност взривът е извършен от камикадзе.

"Основната ни задача е да гарантираме сигурността на гражданите на България и гостите на нашата страна. Полагаме изключително много усилия", съобщи Цветанов.

"Взривът е бил планиран точно за конкретния момент с конкретната насоченост", заяви вътрешният министър.

На въпрос как приема критиките на политическите си опоненти, той каза, че през последните часове - 60 часа не се е интересувал от политически коментари. "В момента нямам намерение да отговарям на политици с политически коментари по темата. Искам да дам свободата, сигурността и спокойствието, за да дадат всичко от себе си служителите на МВР, ДАНС, както и всички останали специални служби, които ползваме от страна на държавата и те да се чувстват в необходимата среда, в която могат да бъдат най-ползотворни", каза Цветанов.

Помолен да даде оценка на работата на ДАНС, той посочи, че няма да коментира, но може да даде своята оценка за всички специалните служби. "Мога да дам моята лична оценка за всички специални служби и това е оценката на нашите партньорски служби - изключително добро взаимодействие и много добър анализ на всяка една постъпваща информация, както и на формите и начините, по които ние търсим информация за да може да бъда анализирана", каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5528 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
ili

2012.07.23 | 01:47

23
много са некадърни и даже не правят опит да го скрият
ГЕРБ - Терорист No1

2012.07.23 | 01:47

22
Има две версии: 1) Атентата е дело на ГЕРБ заедно с американския посланик и ЦРУ за да бъде въвлечена България във войната с Иран! 2) Атентата е дело на мутро-комунистите и терористи от ГЕРБ за да се замажат очите на хората след доклада на Европейската комисия! Не забравяйте, че Бойко Борисов (Боко Тиквата или Агент Буда) е преследвал и се е гаврил с много хора докато е бил член на БКП преди 89-та. През 90-те години ръцете му са изцапани с кръвта на много хора и наркотрафик … Напълно възможно е ЦРУ да прикрива и използва този УРОД! ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПОДКРЕПА НА ГРУПАТА ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ИЗПРАВЯНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ЦВЕТЕЛИНА ПРЕД СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД!
сергдоган

2012.07.21 | 00:35

3
тцццццццццц бум. Абе ти окончателно си изтрещял.Ей такива като теб, ги търсят от Алкайда и след малко промивки стават камикадзета.
АЗ

2012.07.23 | 01:46

21
Абе Цветко, какво разбирате вие от тероризъм? Хората в Мосад и ЦРУ се ззанимават от десетилетия с тероризъм и изучават мисленето н ачина на действие на терористите. В израел редовно предотврятяват подобни неща. За тях това е ежедневие. Kакво знаем ние за тероризма - нищо с една дума. Дай да не приказваме много, че като гледам какви ги вършим. някъ идва оставя куфари-муфари в автобуса, шляе се съмнително с часове и никой нищо не разбира, а накрая президента излиза да каже пред света, че България ще раздаде справедливост с отраканата съдебна система, дето и кокошккар не можем да вкараме в затвора. Тая работа смърди до небесата. Израелците не са дошли от памуковите плантации - те ще отмъстят много преди ние да разберем какво става и кой стои зад това, ако изобщо разберем...
Boss

2012.07.23 | 01:46

20
Модераторите: защо не ми публикувате постовете?! Пиша, че в държавните структури са останали само активисти на ГЕРБ! Всичко друго: кадърно като експерти дори и безпартийни ги махнаха. Към родителите ви: знаете: поздрави!
Boss

2012.07.23 | 01:46

19
А ДАНС са само за подслушване на опонентите! И чакат МОСАД да им кажат нещо... КЪМ РОДИТЕЛИТЕ НА МОДЕРАТОРИТЕ: ПОЗДРАВЯВАМ ГИ КАТО АГИТКА НА ЛЕВСКИ СРЕЩУ СЪДИЯТА!
obicham da mi duhat komunyagi

2012.07.21 | 08:59

15
Ne te znam kakvo si,no nyama statiya v koyato da ne si postnal nyakakva velika prostotya.
1

2012.07.21 | 23:57

18
Аз лично се чудя за какво ни е ДАНС , за да служат независимо или в интерес на някой. С какво разузнаване ще ги хванем или предотвратим нещо при условие че те могат само телефонни флашки да си подмятат. Ми поне попитайте студентите по криминалистика да ви помогнат в разследването защото поне те още не са обременени с кадруване и лизане на задници. А какво разузнаване имахмеееее , сега и да ни го вкарат в задния двор няма да разберем докато не заболи. Кой позволи на вас оправляващите да съсипете националната сигурност само и само да влезем в някакви измислени ЕС и НАТО , АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ , БЕЗ БАЛКАНИТЕ ТЕ СА ЗА НИКЪДЕЕЕЕЕЕ, И ПАК ЩЯХА ДА НИ ПРИЕМАТ. Долни нещастници крадливи и унищожителни.

2012.07.21 | 13:41

17
и нищо не се чува за оставки.много интересно...някой да поеме вина за случилото се?всички са невинни,много интересно!!!

2012.07.21 | 12:03

16
9 март 1985 г. - 21.31 ч., близо до гара Буново, Софийска област. Във влака по линията Бургас-София във ВАГОНА ЗА МАЙКИ С ДЕЦА избухва бомба. Загиват 7 души, сред които ДВЕ ДЕЦА, осем са тежко ранени. Атентатът е извършен от Емин Мехмедали,Абдула Чакър и Саафет Реджеб, които са арестувани на 13 август 1987 г. и са осъдени на смърт. Месец по-късно са разстреляни. Четвъртият участник - брат на Емин е осъден на 6 години затвор и освободен след 1989 г. Заловени са след самопризнанията на човека, направил взривното устройство, намерено на 31 юли 1986 г. на плажа на курорта "Дружба" (Св. Константин) край Варна, което не успяло да се взриви поради блокиране на часовниковия механизъм. ЕТО ТЕЗИ ПРОКЪЛНАТИ ИМЕНА СА ДЕТЕУБИЙЦИТЕ!!!
aha

2012.07.21 | 08:55

11
Знаете ли всички който плюят това което се прави мога да им кажа да си наврат нещо в анала.Вие наред ли сте ве знаете ли въобще какво означава тероризам и колко милиона имат че сте ми тръгнали да ми говорите че имало инфо и какво като е имало да не би в сащ да нямаше инфо какво направиха три самолета и хиляди жертви.И оня дето говори че ГЕРБ били гръмнали бомбата,не трябва на теб да сложат една в задните ти части и да е гръмнат болен психопат.
golemiq

2012.07.21 | 08:58

14
на теб мръсно герберско копеле да сложат цял арсенал с бомби в задника понеже сте толкова тъпи и заблудени копеленца-за това сме на този хал
Бургас

2012.07.21 | 08:55

13
Млъкнете ве, вие сте супер напушени кретени ! Само чакате нещо свързано с ББ, ГЕРБ или други политически съкращения да пуснат като новина и изкачате като гладни хлебарки с болни мозъци, изливащи цяла помия от глупости ПЕДАЛИ ! Единствено знам че града ни никога няма да е същия след случая !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини