Хванаха полицай с подкуп във Варна

  • 20 юли 2012 10:38

  • 800
  • 1
Хванаха полицай с подкуп във Варна
©

40-годишен полицейски служител от Второ Районно управление на Областната дирекция на МВР е задържан във Варна. Това съобщи говорителят на Варненска окръжна прокуратура Радослав Лазаров.

Вчера около 20.00 часа в момент на получаване на подкуп в размер на 40 лева е задържан полицейският служител К.С.Т., на 40 години, работещ във 2-ро РУ при ОДМВР Варна. Реализацията е станала по образувано и ръководено от ОП Варна досъдебно производство, разследвано от следовател, в тясно сътрудничество и взаимодействие с органите на Сектор Север при Дирекция Вътрешна сигурност към МВР. В рамките на разследването е бил разпитан пред съдия свидетелят, комуто е бил искан подкупът. Установено е, че това е част от по-голяма сума, определена от полицейския служител като "цена" за негово бездействие по служба по отношение на свидетеля.

Предната вечер К.С.Т. взел от него 60 лева и му поръчал да осигури още пари. В момент на получаването на част от тях бил задържан.
По-късно днес спрямо К.С.Т. ще бъде повдигнато обвинение по чл. 302 т.1, за подкуп, извършен от полицейски орган, като предвиденото наказание по този текст е лишаване от свобода от три до десет години, глоба до 20000 лв. и лишаване от право да заема определена публична длъжност и да упражнява определена професия.

Наблюдаващият прокурор ще преценява въпросите, свързани с мярката за неотклонение на обвиняемия.

Последвайте канала на

800 1

Коментари 1

Добави коментар
еи

2012.07.20 | 12:10

1
Сефте.

Добави коментар

Водещи новини