Ромни обвини Обама в липса на лидерство за Сирия

  • 20 юли 2012 06:00

  • 610
  • 0
Ромни обвини Обама в липса на лидерство за Сирия
©

Кандидатът за президент на републиканците Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на обвини настоящия президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в "липса на лидерство" спрямо Сирия, предава АФП, цитирана от "Фокус". Той заяви, че руското вето на резолюция в Съвета за сигурност на ООН, предвиждаща санкции за Сирия, е показала "липса на лидерство".

Русия и Китай блокираха действието на ООН срещу Сирия за трети път в период от три месеца. Това предизвика гнева на западните сили, искащи да засилят натиска върху сирийския президент Башар Асад.

Белият дом изрази разочарованието си спрямо Москва и Пекин. Посланикът на САЩ в ООН Сюзан Райс заяви, че Съветът за сигурност се е провалил по въпроса за Сирия. Тя заяви, че Вашингтон ще засили работата си извън съвета, за да засили натиска върху Асад.

Ромни обаче, който води все по-жлъчна битка с цел да отстрани съперника си от Белия дом на изборите през ноември, заяви, че вината е на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

Последвайте канала на

610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини