Пожар гори в иглолистна гора край Стара Загора

  • 19 юли 2012 13:39

  • 1093
  • 0
Пожар гори в иглолистна гора край Стара Загора
©

Пожар гори в иглолистна гора над кварталите „Лозенец” и „Три чучура север” в Стара Загора, съобщиха от Областна администрация.

Пожарът е възникнал тази сутрин. Сигналът е получен от Оперативния център на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” (ОУ ПБЗН) в 08.49 ч. чрез тел. 112. На място пристигнаха областният управител Недялко Недялков, началникът на ОУ ПБЗН комисар Стоян Колев и огнеборци.

Пожарът към 12.00 ч. е локализиран и няма опасност да се разпространи на юг към най-близките старозагорски квартали и поради естествените просеки (пътеки), които обхващат хълма.

Областният управител поиска помощ от командира на Втора тунджанска лека пехотна бригада ген. Петър Петров, който изпрати военнослужещи в помощ при гасенето на пожара. В гасенето се включиха и огнеборци с три специализирани коли на ОУ ПБЗН. На място на инцидента са и екипи на Горско стопанство Стара Загора и електроразпределителното дружество EVN.

Вероятната причина за възникналия пожар, според огнеборците, е човешка намеса. Очаква се в следобедните часове пожарът да е овладян и изцяло загасен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини